Cenzúrázza az SMS-eket a T-Mobile

Szerző: digibiz Forrás: Antivírus.blog.hu

Címkék: SMS | T-Moblie | cenzúra

2010.
09.25.
12:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A T-Mobile elismerte, hogy cenzúrázza a forgalmazott szöveges üzeneteket a hálózatában. Mint kiderült, mindenféle külön értesítés, jelzés nélkül törölhetnek a szöveges üzenetek közül, amiről a küldő fél sokszor egyáltalán nem is szerez tudomást.

textforfree.netAz amerikai T-Mobile úgy véli, szükséges ez az előzetes jóváhagyási procedúra, mert ezzel kívánják megvédeni ügyfeleiket a jogellenes, megtévesztő vagy sértő marketing üzenetektől. A wired.com arról számolt be, hogy az ügyben egy marketinggel foglalkozó EZ Text cég indított keresetet a New Yorki szövetségi bíróságon. Volt már hasonló eset 2007-ben, akkor végül per nélkül zárult a Verizon abortusszal kapcsolatos üzenetek továbbításának megtagadása miatt kirobbant botrány. Létezik ugyanis egy olyan FCC (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) szabályozás, amely a vezetékes szolgáltatókkal szemben a vezetéknélkülieknek ad lehetőséget arra, hogy megválogathassák a forgalmazott tartalmakat. Azonban ezt a más elbánást hálózati semlegességre hivatkozva az előbbiek támadják, és emiatt három éve már petíciót is nyújtottak be - írja az Antivírus blog. A blog szerzője szerint az ügy végkimenetele amiatt is érdekes lehet, mert ez az első olyan eset, amikor vezetéknélküli szolgáltatót fogtak perbe szöveges üzenetek cenzúrázása miatt.

Szebb napok

Idén januárban a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) döntése értelmében emelt díjas üzenetet csak az a felhasználó kaphat, aki a szolgáltatójánál egyértelműen jelzi, hogy szeretné azt. Ezt csak a T-Mobile fogadta el azonnal, a Pannon-t és a Vodafone-t kötelezni kellett rá, miután bíróságon támadták meg a rájuk vonatkozó határozatot. Akkor az ügy azért robbant ki, mert a szolgáltatók több esetben nem tudták bizonyítani, hogy a felhasználó valóban igénybe akarta venni az emelt díjas sms-t. Volt olyan ügyfél is, aki fél millió forintos számlát kapott ilyen üzenetek fogadásáról, pedig az átlagos számlája 10 ezer forint volt. Mivel az sms-ek ára távközlési követelésként jelenik meg, a ki nem fizetett számla az ügyfél telefonszolgáltatásból való kizárást jelentette.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés