Célegyenesben az elektronikus vámügyintézés

Szerző: digibiz

Címkék: vám | EU

2010.
10.21.
12:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Napokon belül, október 30-án pénzügyileg is lezárható az egyablakos, elektronikus vámügyintézés megvalósítására indított projekt. Az egyedi, magyar fejlesztés meggyorsítaná és egyszerűsítené az ügyintézést.

Mint korábban már megírtuk, 2010. június 15-én véget értek a műszaki tevékenységek az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program keretein belül uniós támogatásból megvalósított Egyablakos Vámügyintézés projektben. Ezután október 30-i határidővel a projektgazda Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ (PMISZK) elkészíti a záró pénzügyi elszámolást és benyújtja a záró Projekt Előrehaladási Jelentést is.

A projekt keretében megközelítően 2 és fél milliárd forint uniós támogatás elszámolására kerül sor, azaz a rendelkezésére álló uniós forrás 94%-át felhasználták az elmúlt két év alatt. Az egyablakos vámügyintézés lényege, hogy a vámeljáráshoz és áruforgalomhoz kapcsolódó tevékenységek a gyorsabb és egyszerűbb  elektronikus úton bonyolíthatók le. A rendszer egyedi magyar fejlesztés, külföldön ilyen formán sehol nem működik a vámügyintézés. A projektgazdának a zárást követő öt éves fenntartási időszakban évente Projekt Fenntartási Jelentéseket kell benyújtania, amiben beszámol a pályázatban vállalt kötelezettségei teljesítéséről. A korszerűsített rendszertől ha nem is ugrásszerű, de minimális forgalomnövekedést várnak.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés