CeBIT: Összekapcsolt világ

Szerző: digibiz Forrás: MTI / Digibiz.hu

Címkék: Google | CeBIT | kiállítás | elektronikus kereskedelem | kommunikációs technológia | szélessáv

2010.
03.01.
17:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az idén mintegy 300 kiállító első alkalommal vesz részt a CeBIT-en, közöttük olyan nehézsúlyú játékosok is, mint a Google kiskereskedelmi érdekeltsége az Amazon, valamint az Acer új, 3D-s projektora.

A vásár idei mottója a "Connected World", azaz összekapcsolt világ, ennek tükrében a vásár fő témakörei a szélessávú mobil internet, az informatikai biztonság, a közlekedési telematika és a környezetbarát informatika. "A CeBIT bemutatja a globális kommunikációs technológia legújabb technológiai lehetőségeit és rámutat a számítástechnika és az informatikai- kommunikációs technológiai ágazatot gazdasági növekedési motorként betöltött szerepére" - olvasható Angela Merkel, a vásárt megnyitó német kancellár vasárnapi blogbejegyzésében.

AFP foto
Előkészületek, 2010 Hannover
 
A Deutsche Messe AG a CeBIT rendezője a kiállítók számának csökkenésére és a konkurens rendezvények szaporodására már két évvel ezelőtt reagált és alapjaiban átszervezte a vásárt. A szórakoztató elektronikai ágazat fő rendezvényévé a berlini IFA és a Las Vegas-i Consumer Electronics Show nőtte ki magát, a mobil kommunikációs ágazat fő seregszemléje pedig a barcelonai Mobile World Congress lett. Amint azt a Messe kihangsúlyozta, az idén mintegy 300 kiállító első alkalommal vesz részt a vásáron, közöttük olyan nehézsúlyú játékosok is, mint a Google kiskereskedelmi érdekeltsége, az Amazon. A Google utcakép szolgáltatását, a hevesen vitatott "Street View" szolgáltatást fogja bemutatni. A vásár idén már csak öt napig tart, a vasárnap már kiesik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés