CeBIT: Összekapcsolt világ

Szerző: digibiz Forrás: MTI / Digibiz.hu

Címkék: Google | CeBIT | kiállítás | elektronikus kereskedelem | kommunikációs technológia | szélessáv

2010.
03.01.
17:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az idén mintegy 300 kiállító első alkalommal vesz részt a CeBIT-en, közöttük olyan nehézsúlyú játékosok is, mint a Google kiskereskedelmi érdekeltsége az Amazon, valamint az Acer új, 3D-s projektora.

A vásár idei mottója a "Connected World", azaz összekapcsolt világ, ennek tükrében a vásár fő témakörei a szélessávú mobil internet, az informatikai biztonság, a közlekedési telematika és a környezetbarát informatika. "A CeBIT bemutatja a globális kommunikációs technológia legújabb technológiai lehetőségeit és rámutat a számítástechnika és az informatikai- kommunikációs technológiai ágazatot gazdasági növekedési motorként betöltött szerepére" - olvasható Angela Merkel, a vásárt megnyitó német kancellár vasárnapi blogbejegyzésében.

AFP foto
Előkészületek, 2010 Hannover
 
A Deutsche Messe AG a CeBIT rendezője a kiállítók számának csökkenésére és a konkurens rendezvények szaporodására már két évvel ezelőtt reagált és alapjaiban átszervezte a vásárt. A szórakoztató elektronikai ágazat fő rendezvényévé a berlini IFA és a Las Vegas-i Consumer Electronics Show nőtte ki magát, a mobil kommunikációs ágazat fő seregszemléje pedig a barcelonai Mobile World Congress lett. Amint azt a Messe kihangsúlyozta, az idén mintegy 300 kiállító első alkalommal vesz részt a vásáron, közöttük olyan nehézsúlyú játékosok is, mint a Google kiskereskedelmi érdekeltsége, az Amazon. A Google utcakép szolgáltatását, a hevesen vitatott "Street View" szolgáltatást fogja bemutatni. A vásár idén már csak öt napig tart, a vasárnap már kiesik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés