KIABÁL az internet

Szerző: digibiz Forrás: Wikipedia

Címkék: caps lock

2010.
10.22.
11:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ma van a CAPS LOCK világnapja, vagyis a nagybetűvel gépelés ünnepe. A furcsa nemzetközi nap jó marketinges fogás az üdvözlőkártyákat és egyéb vicces üzeneteket gyártó cégeknek.

deviantart.comOktóber 22-én ünnepli a világ a CAPS LOCK, a csupa nagybetűvel gépelés nemzetközi világnapját. Az ünnepet állítólag az üdvözlőkártyákat gyártó cégek találták ki, hogy kitöltsék valamivel a Trafalgari csata évfordulója és a vegyészek által Mole day-ként ünnepelt október 23-a között tátongó lyukat. A CAPS LOCK tiszteletére egyébként még egy ünnepet létrehoztak június 28-án.

Eredetileg a "Caps Lock"-ot azért vezették be, hogy ha egy hosszabb szöveget akarunk írni nagybetűkkel, akkor ne kelljen folyamatosan nyomva tartani a "Shift" billentyűt. Azonban a modern stílus kifejlődésével, a fejlécet kezelő programokkal a "Caps Lock" szerepe lecsökkent. Az internetes fórumokon és csetszobákban a folyamatos nagybetűkkel írt üzenetet a kiabálás jeleként értelmezik.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés