KIABÁL az internet

Szerző: digibiz Forrás: Wikipedia

Címkék: caps lock

2010.
10.22.
11:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ma van a CAPS LOCK világnapja, vagyis a nagybetűvel gépelés ünnepe. A furcsa nemzetközi nap jó marketinges fogás az üdvözlőkártyákat és egyéb vicces üzeneteket gyártó cégeknek.

deviantart.comOktóber 22-én ünnepli a világ a CAPS LOCK, a csupa nagybetűvel gépelés nemzetközi világnapját. Az ünnepet állítólag az üdvözlőkártyákat gyártó cégek találták ki, hogy kitöltsék valamivel a Trafalgari csata évfordulója és a vegyészek által Mole day-ként ünnepelt október 23-a között tátongó lyukat. A CAPS LOCK tiszteletére egyébként még egy ünnepet létrehoztak június 28-án.

Eredetileg a "Caps Lock"-ot azért vezették be, hogy ha egy hosszabb szöveget akarunk írni nagybetűkkel, akkor ne kelljen folyamatosan nyomva tartani a "Shift" billentyűt. Azonban a modern stílus kifejlődésével, a fejlécet kezelő programokkal a "Caps Lock" szerepe lecsökkent. Az internetes fórumokon és csetszobákban a folyamatos nagybetűkkel írt üzenetet a kiabálás jeleként értelmezik.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés