Büntetés járt a Netflix ballépéseiért

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Netflix

2011.
12.28.
12:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Netflix vezérigazgatójának, Reed Hastingsnek 1,5 millió dollárjába fognak kerülni azok a baklövések, amelyek hatására elveszítette a videó szolgáltatás ügyfeleinek nagy részét és hatalmasat zuhantak a részvények.

Az idei 3 millió dolláros részvényopció helyett, Hastings 2012-ben mindössze 1,5 millió dollárt tehet zsebre. Ugyanakkor az alapbére változatlanul 500 ezer dollár marad.

A vezérigazgató döntései idén hatalmas károkat okoztak a vállalatnak. A részvények ára zuhant, az amerikai áremelés hatására jócskán megfogyatkoztak az előfizetők. Jövőre várhatóan veszteséggel fog zárni a cég, ami egy évtizede nem fordult elő. A Netflix nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A Netflix szeptemberben bejelentette, hogy DVD kölcsönző szolgáltatását külön oldalra helyezi, a Qwiksterre. Az eredmény: 800 ezer előfizetőt vesztett a júliustól szeptemberig tartó időszakban. Amint korábban beszámoltunk róla szeptemberben, részvényei több mint 31 dollárral csúsztak lefelé, így a papírok 15%-ot estek. 2008 októbere óta ez a filmszolgáltató óriás legnagyobb visszaesése. Hastings ezután többször próbálta meg rendezni a helyzete, azonban ez még valószínűleg eltart majd egy darabig.

Elemzők szerint a Netflixnek meg kéne fontolnia a lehetőséget, hogy legalább részben visszavonják a magasabb árakat. Hastings szerint azonban ballépése lassan feledésbe merül majd, ahogy a live stream szolgáltatásuk elterjed, a DVD kölcsönzés pedig háttérbe szorul.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés