Büntetés járt a Netflix ballépéseiért

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Netflix

2011.
12.28.
12:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Netflix vezérigazgatójának, Reed Hastingsnek 1,5 millió dollárjába fognak kerülni azok a baklövések, amelyek hatására elveszítette a videó szolgáltatás ügyfeleinek nagy részét és hatalmasat zuhantak a részvények.

Az idei 3 millió dolláros részvényopció helyett, Hastings 2012-ben mindössze 1,5 millió dollárt tehet zsebre. Ugyanakkor az alapbére változatlanul 500 ezer dollár marad.

A vezérigazgató döntései idén hatalmas károkat okoztak a vállalatnak. A részvények ára zuhant, az amerikai áremelés hatására jócskán megfogyatkoztak az előfizetők. Jövőre várhatóan veszteséggel fog zárni a cég, ami egy évtizede nem fordult elő. A Netflix nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A Netflix szeptemberben bejelentette, hogy DVD kölcsönző szolgáltatását külön oldalra helyezi, a Qwiksterre. Az eredmény: 800 ezer előfizetőt vesztett a júliustól szeptemberig tartó időszakban. Amint korábban beszámoltunk róla szeptemberben, részvényei több mint 31 dollárral csúsztak lefelé, így a papírok 15%-ot estek. 2008 októbere óta ez a filmszolgáltató óriás legnagyobb visszaesése. Hastings ezután többször próbálta meg rendezni a helyzete, azonban ez még valószínűleg eltart majd egy darabig.

Elemzők szerint a Netflixnek meg kéne fontolnia a lehetőséget, hogy legalább részben visszavonják a magasabb árakat. Hastings szerint azonban ballépése lassan feledésbe merül majd, ahogy a live stream szolgáltatásuk elterjed, a DVD kölcsönzés pedig háttérbe szorul.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés