Hanyatlik az Explorer

Szerző: digibiz Forrás: index.hu/ BBC News

Címkék: böngésző | Opera | Internet Explorer | Safari | Firefox | Google Chrome

2010.
05.05.
10:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg 1993-ban a Microsoft Internet Explorer lefedte a piac 95 százalékát, ma már a 60 százalékot is alig éri el. Elmondhatjuk tehát, hogy átalakul a böngészők piaca, a Chrome előre tör az Internet Explorer rovására, a Firefox pedig beállt 25 százalék közelében.

Alig kimutatható mértékben, 0,07 százalékkal nőtt  a Mozilla Firefox piaci részesedése áprilisban a NetApplications mérései szerint. A hónap nyertese a Google Chrome volt 0,6 százalékos bővüléssel, a kutatócég szerint még egyik böngésző sem lépett előre ekkorát egyetlen hónap alatt - írja az Index a BBC News híre nyomán. A cikk beszámol arról, hogy ugyan még mindig a Microsoft vezet 59,95 százalékos részesedéssel, ám az Internet Explorer most először zuhant 60 százalék alá. A Firefox most 24,6 százalékon áll, a nyílt forráskódú browser lassan közelít ahhoz, hogy megszerezze a piac negyedét. A Chrome pedig még mindig le van maradva, csupán 6,7 százalékot ért el.


Flickr foto
Olvassa el korábbi cikkünket a böngésző választásról!

A Firefox örülhet annak, hogy hatékony termékfrissítési rendszere: a júzerek 62,3 százaléka a legújabb 3.6-os verziót használja, és további 23,6 százalék használja az előző, 3.5-ös verziót. Nem ilyen jó a helyzet az Internet Explorer esetében, a felhasználók több mint fele a korábbi, IE6 vagy IE7 verziókat használja, nem a legfrissebb IE8-as verziót. Az Apple Safarija stabilan 4,7 százalékon áll, az Opera pedig minden próbálkozása ellenére sem tud kitörni, maradt 2,3 százalékon.

Az EU rendelkezése nyomán korábban összeállítottunk egy házi rangsort a gyengébbtől az erősebb szoftver felé haladva, amely során a technológia és használhatósági szempontokon kívül a gyártó piaci részesedését is figyelembe vettük.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés