Hanyatlik az Explorer

Szerző: digibiz Forrás: index.hu/ BBC News

Címkék: böngésző | Opera | Internet Explorer | Safari | Firefox | Google Chrome

2010.
05.05.
10:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg 1993-ban a Microsoft Internet Explorer lefedte a piac 95 százalékát, ma már a 60 százalékot is alig éri el. Elmondhatjuk tehát, hogy átalakul a böngészők piaca, a Chrome előre tör az Internet Explorer rovására, a Firefox pedig beállt 25 százalék közelében.

Alig kimutatható mértékben, 0,07 százalékkal nőtt  a Mozilla Firefox piaci részesedése áprilisban a NetApplications mérései szerint. A hónap nyertese a Google Chrome volt 0,6 százalékos bővüléssel, a kutatócég szerint még egyik böngésző sem lépett előre ekkorát egyetlen hónap alatt - írja az Index a BBC News híre nyomán. A cikk beszámol arról, hogy ugyan még mindig a Microsoft vezet 59,95 százalékos részesedéssel, ám az Internet Explorer most először zuhant 60 százalék alá. A Firefox most 24,6 százalékon áll, a nyílt forráskódú browser lassan közelít ahhoz, hogy megszerezze a piac negyedét. A Chrome pedig még mindig le van maradva, csupán 6,7 százalékot ért el.


Flickr foto
Olvassa el korábbi cikkünket a böngésző választásról!

A Firefox örülhet annak, hogy hatékony termékfrissítési rendszere: a júzerek 62,3 százaléka a legújabb 3.6-os verziót használja, és további 23,6 százalék használja az előző, 3.5-ös verziót. Nem ilyen jó a helyzet az Internet Explorer esetében, a felhasználók több mint fele a korábbi, IE6 vagy IE7 verziókat használja, nem a legfrissebb IE8-as verziót. Az Apple Safarija stabilan 4,7 százalékon áll, az Opera pedig minden próbálkozása ellenére sem tud kitörni, maradt 2,3 százalékon.

Az EU rendelkezése nyomán korábban összeállítottunk egy házi rangsort a gyengébbtől az erősebb szoftver felé haladva, amely során a technológia és használhatósági szempontokon kívül a gyártó piaci részesedését is figyelembe vettük.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés