Bolti akciókkal bővül a Facebook

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / Mashable.com / digibiz.hu / kreativ.hu

Címkék: Facebook | Places

2010.
11.05.
07:54

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook már nem csak a barátokkal való kapcsolattartásra alkalmas, hanem akár ruhát vagy ételt is lehet venni rajta. Az egyelőre tesztelés alatt álló Deals alkalmazás csak az iPhone használóknak elérhető, akik annak segítségével a közeli boltokból akár csoportos akcióval is vásárolhatnak. Várhatóan sikeres lesz az újítás, éppúgy mint az Amazon.de nyáron indult online étel piaca. Hazánkban az iWiW is beépítette az online vásárlás lehetőségét egy nemrég indult kupontárral.

Előzetesen rengetegen találgatták, hogy áll majd a tegnap este megtartott Facebook konferencia középpontjában. Sokan tippeltek a Places fejlesztésére, egy iPad alkalmazás bemutatására és egyéb mobiltémájú bejelentésekre. Az iPad alkalmazás gyors cáfolatot kapott. A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg az erre irányuló kérdésre lényegre törően válaszolt: "Az iPad nem mobil. Következő kérdés!" Azért később pontosította a terveiket, és kifejtette, hogy nem zárkóznak el a témától, gondoltak már rá és dolgoznak az ügyön.

A kaliforniai konferencián Mark Zuckerberg elmondta, hogy 200 millióan használják a Facebook mobil platformját, ahová a jövőben lényegesen könnyebben lehet majd bejelentkezni.

Az este leginkább a közösségi oldal geolokációs szolgáltatása, a Places fejlesztése körül forgott, amit hamarosan újdonságokkal dobnak fel. Többek között a Facebook elindít egy felületet, a Deals-t különböző márkák ajánlataival a Places-en keresztül. Egyelőre csak tesztüzemben fog működni, de az iPhone app segítségével könnyedén megtalálhatóak a helyileg legközelebbi üzletek és azoknak a felhasználók számára létrehozott akciós ajánlatai. Négyféle ajánlat közül lehet válogatni: személyre szabott ajánlatok, baráti üzletek (ahol csoportosan lehet hozzájutni valamihez), hűség akciók és jótékonysági ajánlatok.

A szolgáltatás csak a frissített iPhone applikáción keresztül érhető el, de az Android használók is hozzáférhetnek a touch.facebook.com-on keresztül. Mostanra már egy rakás üzlet csatlakozott a fejlesztéshez, olyanok mint például a GAP, kávézók vagy fitnesz szalonok. A Facebook közzétett egy videot, aminek segítségével könnyen elsajátítható lenne a szolgáltatás használata, ám ezt mostanra valamiért eltávolították.

Az Amazon.de is nyáron belevágott az e-kereskedelem fejlesztésébe, és már különböző ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket is árulnak. Ez jó lépésnek bizonyult, mert az Amazon nemcsak gyorsabban nő mint versenytársai, hanem egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkezik. Szakértők szerint ennek oka elsősorban az, hogy a fogyasztók folyamatosan állnak át az online vásárlásra.  

Hazánkban az iWiW is próbálja felvenni a lépést, ezért kupontárat indított az Ikupon.hu segítségével. Az alkalmazást fel kell venni a profilba és máris lehet böngészni az áruházak ajánlataiból. A vásárló vagy online kupont kap, vagy ki kell nyomtatni. Ez a módszer sokkal hatékonyabb, mint a szórólapozás, ami általában elolvasás nélkül a kukában landol.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés