Blog

2010.
05.02.
17:25
1 hozzászólás

Pornósztárok orális kampánya a kalózok ellen

Címkék: web 2.0 | szélessáv | digibiz blog


Vannak filmek, amelyekben a szereplők nem a verbális képességeiket csillogtatják, mert azokban nincs is erre igény. Most azonban a kamerába tekintve szólalnak meg azok, akik nem a kommunikációt, hanem a nemi vágy felkorbácsolását tekintik hivatásuknak. A felnőtt filmek gyártóipara az Újvilágban szenved: a bevételek drámai ütemben csökkennek. A szakma most kér, könyörög, hogy a fogyasztók ne vásároljanak vagy töltsenek le az illegális másolatokat.

2010.
04.23.
09:24
2 hozzászólás

Óvakodj a górétól!

Címkék: digibiz blog | Magyar Telekom | Winkler János


Drámai fordulatot vett a héten a Magyar Telekomban folyó küzdelem a hatalomért. Chris Mattheisen, a Telekom első embere, akinek a nevét begépelve a Google keresőbe második ajánlatként azt kapjuk, hogy "Chris Mattheisen lemond" (31 ezer találat), egy újabb, nagyon erősnek hitt embernek kötött útilaput a talpára. Winkler János megy, Mattheisen pedig tovább erősödve törheti őszülő kobakját azon, hogy merre vezesse a még mindig hatalmas, de folyamatosan kisebbedő cégbirodalmat.

2010.
04.19.
15:12
0 hozzászólás

Az adatvédelmi biztos ne menjen ki Ferihegyre!

Címkék: digibiz blog | Ferihegy


Jogértelmezés kérdése minden bizonnyal, jómagam bátorkodom azonban úgy vélni, hogy közérdekű adat (információ) az, hogy - különösképpen a légtér zárlatának feloldása után - milyen gépeket indít és fogad kis hazánk nemzetközi repülőtere. E közérdekű adatok lelőhelye volna a www.bud.hu, ha működne, de nem működik. Mégse kérjük az adatvédelmi biztost, hogy menjen ki Ferihegyre. Viszont…

2010.
04.16.
14:01
0 hozzászólás

Csendcsőd

Címkék: digibiz blog | választás 2010


Míg élek, nem felejtem a különös jelenetet: a nemzetközi elismertségnek örvendő jogtudor, amúgy az Országos Választási Bizottság elnökhelyettese, ülve hasal az asztalon, hogy a lehető közelebb tolja deresedő fejét az orrától uszkve 30 centire lévő talpas konferencia-mikrofonhoz. Nem húzza maga elé az eszközt, pedig csupán egyetlen mozdulat volna. És nincs, aki odahajolna, hogy megtegye helyette.

2010.
04.12.
09:44
1 hozzászólás

Az Apple hirdetést fog árulni

Címkék: digibiz blog | Apple | Steve Jobs | Google | Microsoft


Steve Jobs nem fér ráncosodó bőrébe. Az Apple főnöke mostanában arról beszél, hogy frisstik az iPhone OS operációs rendszert, és pediglen azért, hogy az Apple népszerű eszközein (iPhone, iPod Touch, iPad) futó alkalmazásokba beágyazhatók és futtathatók legyenek hirdetések. Zsír.

2010.
04.06.
09:20
0 hozzászólás

Egymillió felett a Facebook magyarországi júzereinek a száma

Címkék: digibiz blog | Facebook | iWiW


A Facebook lopakodó, akárcsak a Google: lehetőleg semmit sem árul el abból, amit helyileg tesz, így azt sem, hogy milyen forgalmat (látogatottságot) és bevételt ér el helyi felhasználók körében. Magyarországi működését is aggasztó homály fedi. Van azonban egy Facebook alkalmazás, amelynek mered a nyelve, ha ügyesen faggatjuk: ha kitartóan kérdezgetjük, bepillantást enged abba az adatbázisba, amely a mi lokálunkban élő regisztrált felhasználók főbb demográfiai jellemzőit rejtegeti.

2010.
03.27.
19:26
0 hozzászólás

Könyörtelen amnézia

Címkék: digibiz blog | Ringier | Axel Springer


Nincs kikövezve még az út a Ringier és az Axel Springer kelet-európai olvasztótégelyéhez. Mondhatni őserdei viszonyok uralkodnak a vágyott egyesüléshez vezető csapáson. Ahogy múlnak a napok a bejelentés óta, úgy szaporodnak a mindennapi kérdőjelek. A lényeg azonban tiszta, mint a frissen esett hó.

2010.
03.20.
20:24
0 hozzászólás

A roaming romba dőlése előtt

Címkék: digibiz blog | Távközlés | roaming | Telenor | mobiltelefon


A roaming végnapjait éljük, de nem beszélünk róla. Itt van most példának okáért a Pannon, amely nevében is felvállalja totális nemzetköziségét - azt, hogy egy nemzetközi hálózat immáron teljes jogú tagja -, de azt az apró lépést Telenorként sem lépi meg, aminek egyébiránt semmilyen technikai akadálya nincsen.

2010.
03.17.
15:29
0 hozzászólás

Platformlovagok

Címkék: digibiz blog | közösségi oldal | platform


Nem örök életűek a platformok - végtelennek mindössze tündökléseik és bukásaik egymásba érő történetlánca tűnik. Amíg világ az emberi és technológiai világ, lesznek felbukkanó, kiterebélyesedő, majd összeeső, eltűnő terek, amelyeken átvonulnak az új gondolatok és megvalósítóik.

2010.
03.08.
10:31
0 hozzászólás

A Google elővág, de nincs happy end

Címkék: digibiz blog | Google | Kína


Hu Jintao, a Kínai Népköztársaság 2003 óta regnáló elnöke aláírta azt a titkos határozatot, amely szerint a 2007-es adatok szerint 1,321 milliárd lakosú Kína felvásárolja - ha törik, ha szakad - a Google nevű internetes vállalatot. Pezsgőt bontottak a hír hallatán a történelmi jelentőségű döntést előkészítő apparátus munkatársai, vezetőjük pedig pátosztól nem mentes beszédben ecsetelte bizalmasainak e mérföldkő fontosságát azon az úton, amelyen Kínának végig kell menni, hogy a világ feletti teljes hatalom birtokosának tudhassa magát.

1 2 3 4 5

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Itthon a repülőjegyek és hotelek árait összevető szájtok kora még nem jött el, de a műszaki cikkek, újabban pedig a drogériai termékek és élelmiszerek árai már számtalan portálon összemérhető. Megnéztük, hogyan és milyen elszámolás alapján működnek ezek az oldalak.

Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak