Vészhelyzetekre specializálódott webnapló nyerte a blog Oscart

Szerző: digibiz Forrás: MTI/digibiz.hu

Címkék: blog

2010.
06.22.
23:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kiosztották a blogoszféra Oscar-díjának nevezett BOB (Best of Blogs) elismeréseket. A fődíjat egy interaktív térképszolgáltatást működtető blog kapta, amelynek segítségével nyomon lehet követni a természeti katasztrófák és egyéb rendkívüli események következtében kialakult vészhelyzetek alakulását. A hazai blogokat is versenyeztetik, hétfőn egy gasztroblog kapja meg a Goldenblog díjat.

Az idén hatodszorra átadott díjak odaítélésének első szakaszában az olvasók nevezhetik kedvenc blogjaikat, videoblogjaikat, podcastjaikat. Az idén 58 ezer blogot javasoltak az internetezők, ebből 8300 került a szavazás első körébe. A második fordulóba 178 blog jutott be, és ezek közül választotta ki a DW nemzetközi zsűrije a kategóriák győzteseit.   

A fődíjat azushahidi.com kapta. A blogon elhelyezett térképeken megjelenő információkat az érintett területen élőktől érkezett adatok alapján állítják össze. A Haitit megrázó januári földrengés után például Washingtonban és Bostonban önkéntesek és szakértők egész hadserege rendszerezte, értékelte és publikálta a katasztrófaövezetből főként mobiltelefonon szerzett értesüléseket.
A kategóriák és a díjazottak
A véleményszabadság érvényesülését és az emberek, kultúrák közti párbeszéd ösztönzését szolgáló díjat a német Deutsche Welle (DW) nemzetközi közszolgálati műsorszóró társaság alapította 2004-ben.  A BOB-ot alapító DW 31 nyelven sugároz műsorokat.

Idén hatodjára ítélik oda a hazai Goldenblog díjat. A verseny célja idén is a legjobb blogok, azon belül is elsősorban a tematikus oldalak szélesebb körben való megismertetése. Hétfőtől augusztus végéig hetente ítélik oda a legkiválóbb bloggereknek járó elismerést.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés