Bin Laden halála mozgosította a közösségi médiát

Szerző: digibiz

Címkék: Osama Bin Laden | Twitter

2011.
05.04.
09:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Osama Bin Laden halálát követő hatalmas internetes reakció hullám bizonyítja a közösségi oldalak hírterjesztésben betöltött egyre nagyobb szerepét.

A Net Base Solutions adatai szerint Bin Laden halálhíre jobban megmozgatta a Twitter és a Facebook-ot mint a japán földrengés, vagy a hercegi esküvő. A web angol nyelvű részén az összes közösségi oldalon nagyjából 1,2 milió beszélgetés zajlott Bin Ladenről vasárnap és hétfő délelőtt. A legnagyobb aktivitás Barack Obama hivatalos bejelentése előtt 45 perccel volt tapasztalható. A beszélgetések fele a Twitteren történt, ahol az Obama beszéde körüli órákban rekord mennyiségű twittet írtak a felhasználók, és már órákkal a hivatalos bejelentés előtt futótűzként terjedt el, hogy megölték Bin Ladent. A legmozgékonyabb időszakban előfordult, hogy a 200 millió felhasználó másodpercenként átlagosan 3-4000 twittet küldött el. A legtöbben elsődleges hírforrásként használják a mikroblog szolgáltatást, vagy a Facebook-ot, és az onnan szerzett információk hitelességét később hivatalos híroldalakon ellenőrzik. 

Sok Abbottabad környéki Twitter felhasználó híressé vált, mert az emberek elkezdték figyelni miket írnak a hírek miatt, pedig ők sokáig nem is tudták miről twittelnek amikor például egy robbanásról számoltak be. Mohcin Shah például, aki 70 kilométerre él a helyszínről, hétfőre rengeteg új követőt szerzett emiatt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mi értelme van az MTI-nek?

Rendhagyó dologra vállalkoztunk. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal.

Mi értelme van az MTI-nek? Mi értelme van az MTI-nek?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés