Bin Laden halála mozgosította a közösségi médiát

Szerző: digibiz

Címkék: Osama Bin Laden | Twitter

2011.
05.04.
09:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Osama Bin Laden halálát követő hatalmas internetes reakció hullám bizonyítja a közösségi oldalak hírterjesztésben betöltött egyre nagyobb szerepét.

A Net Base Solutions adatai szerint Bin Laden halálhíre jobban megmozgatta a Twitter és a Facebook-ot mint a japán földrengés, vagy a hercegi esküvő. A web angol nyelvű részén az összes közösségi oldalon nagyjából 1,2 milió beszélgetés zajlott Bin Ladenről vasárnap és hétfő délelőtt. A legnagyobb aktivitás Barack Obama hivatalos bejelentése előtt 45 perccel volt tapasztalható. A beszélgetések fele a Twitteren történt, ahol az Obama beszéde körüli órákban rekord mennyiségű twittet írtak a felhasználók, és már órákkal a hivatalos bejelentés előtt futótűzként terjedt el, hogy megölték Bin Ladent. A legmozgékonyabb időszakban előfordult, hogy a 200 millió felhasználó másodpercenként átlagosan 3-4000 twittet küldött el. A legtöbben elsődleges hírforrásként használják a mikroblog szolgáltatást, vagy a Facebook-ot, és az onnan szerzett információk hitelességét később hivatalos híroldalakon ellenőrzik. 

Sok Abbottabad környéki Twitter felhasználó híressé vált, mert az emberek elkezdték figyelni miket írnak a hírek miatt, pedig ők sokáig nem is tudták miről twittelnek amikor például egy robbanásról számoltak be. Mohcin Shah például, aki 70 kilométerre él a helyszínről, hétfőre rengeteg új követőt szerzett emiatt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés