Bezárják a hamis Apple boltokat

Szerző: digibiz Forrás: Wired.com

Címkék: Apple

2011.
07.26.
16:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kisebb hajsza indult el Kínában a hamis Apple üzletek után, miután kiderült, hogy az országban az iPhone-ok mellett magukat a márkaboltokat is hamisítják.

Miután múlt héten, ahogy mi is megírtuk, egy blogger képeket rakott fel egy a Kunmingban található az eredetire teljesen hasonlító, de nem valódi Apple boltról, a hatóságok több mint 300 üzletet vizsgáltak át a területen, és további 5 hamis Apple márkaboltot találtak. Ezek közül kettőnek azonnal be kellett zárnia, mert a megfelelő üzleti engedélyekkel sem rendelkeztek, a másik három azonban még nyitva tarthatja kapuit.

Kínában nem megengedett, hogy a kereskedők lemásolják cégek hivatalos boltjainak kinézetét. Ezekben az üzletekben azonban a legapróbb részletek is hasonlítanak a márkaboltok felépítésére, amiből azonban Kunming környékén egy darabot sem nyitott az Apple. Viszonteladók ugyan vannak, de az nem egyezik a hivatalos márkaképviselettel. Az utánzás mégis annyira jól sikerült, hogy sok esetben maguk a dolgozók is úgy tudták, hogy egy márkaboltban tevékenykednek. Egyelőre úgy néz ki, hogy a csalás ellenére eredeti Apple termékeket forgalmaztak az üzletek.

Kínában csak 4 márkaboltja van az Apple-nek, és ezek a legnépszerűbbek a világon, jobban teljesítenek a manhattani 24 órán át nyitvatartó üzletnél is, ami az Apple fanatikusok egyik központi helye. Az Apple tervezi egy újabb üzlet megnyitását Shanghaiban, és több további boltot működtetne az országban, hiszen Kínában az utóbbi negyedévben 1,8 milliárd dolláros bevételük volt. 

Az Apple legtöbb termékét Kínában gyártják. A cég népszerűsége pedig annak ellenére töretlen a kínaiak körében, hogy olyan cégek szervezik ki a készülékek készítését mint a Foxconn, amely az utóbbi időben több botrányba is keveredett, és azzal vádolják, hogy több dolgozó a rossz munkakörülmények miatt lett öngyilkos.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés