Bezárják a hamis Apple boltokat

Szerző: digibiz Forrás: Wired.com

Címkék: Apple

2011.
07.26.
16:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kisebb hajsza indult el Kínában a hamis Apple üzletek után, miután kiderült, hogy az országban az iPhone-ok mellett magukat a márkaboltokat is hamisítják.

Miután múlt héten, ahogy mi is megírtuk, egy blogger képeket rakott fel egy a Kunmingban található az eredetire teljesen hasonlító, de nem valódi Apple boltról, a hatóságok több mint 300 üzletet vizsgáltak át a területen, és további 5 hamis Apple márkaboltot találtak. Ezek közül kettőnek azonnal be kellett zárnia, mert a megfelelő üzleti engedélyekkel sem rendelkeztek, a másik három azonban még nyitva tarthatja kapuit.

Kínában nem megengedett, hogy a kereskedők lemásolják cégek hivatalos boltjainak kinézetét. Ezekben az üzletekben azonban a legapróbb részletek is hasonlítanak a márkaboltok felépítésére, amiből azonban Kunming környékén egy darabot sem nyitott az Apple. Viszonteladók ugyan vannak, de az nem egyezik a hivatalos márkaképviselettel. Az utánzás mégis annyira jól sikerült, hogy sok esetben maguk a dolgozók is úgy tudták, hogy egy márkaboltban tevékenykednek. Egyelőre úgy néz ki, hogy a csalás ellenére eredeti Apple termékeket forgalmaztak az üzletek.

Kínában csak 4 márkaboltja van az Apple-nek, és ezek a legnépszerűbbek a világon, jobban teljesítenek a manhattani 24 órán át nyitvatartó üzletnél is, ami az Apple fanatikusok egyik központi helye. Az Apple tervezi egy újabb üzlet megnyitását Shanghaiban, és több további boltot működtetne az országban, hiszen Kínában az utóbbi negyedévben 1,8 milliárd dolláros bevételük volt. 

Az Apple legtöbb termékét Kínában gyártják. A cég népszerűsége pedig annak ellenére töretlen a kínaiak körében, hogy olyan cégek szervezik ki a készülékek készítését mint a Foxconn, amely az utóbbi időben több botrányba is keveredett, és azzal vádolják, hogy több dolgozó a rossz munkakörülmények miatt lett öngyilkos.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés