Betört a svéd online zeneszolgáltató Amerikába

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Spotify

2011.
07.25.
09:41

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az első héten 70000-en regisztráltak Amerikában a svéd eredetű, online zenei streaming szolgáltatásra olyanok, akik fizetnek is a tagságért.

A Spotify-nak Európában már 10 millió felhasználója van, közülük pedig 1,6 millióan előfizetők is. Áprilisban már megállapodtak a Sonyval a kiadó által kezelt zeneműveket a Spotify beemelheti az egyesült államokban indított szolgáltatásába, de az amerikai terjeszkedés időpontja sokáig bizonytalan maradt. Most, hogy a hosszú várakozás után végre az Egyesült Államokra is ki tudták terjeszteni a szolgáltatást, a cégnél úgy látják, ez a kezdés megfelelt az elvárásaiknak. Nem csak a nagy számú fizetésre hajlandó regisztrálónak örülnek, de az ingyenes szolgáltatásra feliratkozó tagoknak, és a sok szétküldött meghívásnak is. 

A Spotify vezetői természetesen remélik, hogy Amerikában is olyan sikeresek lehetnek, mint Európában, pláne, hogy rengeteget olvashattunk erről korábban, hogy Amerika mennyire várja már a szolgáltatás megérkezését. Viszont azért vannak helyi vetélytársaik bőven, mint a Slacker Radio vagy a Grooveshark, amelyek már nagy felhasználói bázissal rendelkeznek, bár hivatalos adatokkal nem szolgáltak erről. A Rhapsody-nak pedig 800000 felhasználója van jelenleg, 2001-es indulása óta. Jó kezdés tehát ehhez képest is a 70000, és bár a Spotify-nál még nem akarják elemezgetni az eddigi adatokat, elérhető lehet a kitűzött cél, hogy egy év alatt 50 millió amerikai felhasználójuk legyen.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés