Bekeményít az Apple

Szerző: digibiz Forrás: The Washington Post

Címkék: Apple | Kindle | Amazon | Sony

2011.
02.03.
12:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple megszigorította az e-könyv vásárlásra vonatkozó szabályokat, mert az Amazon, a Sony és a Google rendszeresen megkerülte őket az eladásnál. Mostantól a tranzakció csak rajtuk keresztül bonyolódhat, ezért nem fogadták be a Sony alkalmazását az AppStore-ba.

Az Apple megelégelte, hogy az iPad-ek vagy az iPhone-ok e-könyveinek nagy része az Amazonról származik és nem tőlük - írja a The New York Times. 
 
A cég megerősítette, hogy szeretnék, ha a forgalom rajtuk keresztül bonyolódna, amiből minden egyes vásárlási tranzakció után 30 százalékot kapnak.
 
Az Apple ezzel egy már létező szabályt szeretne érvényre juttatni, ami miatt az Amazonnak, a Sonynak és Google-nek meg kell változtatniuk az alkalmazásaik működését.
 
Az Amazon készített egy Kindle olvasó alkalmazást az iPad és az iPhone számára, ami az olvasót egy weboldalra küldi, hogy az Amazonról vegyék meg a könyvet, ezzel megkerülve az Apple-nek való fizetést.
 
Az Apple elutasította az ugyanezen elven működő Sony alkalmazást is. Az Apple indoklása szerint az AppStore-on keresztül letöltött applikáció nem kínálhat fel tartalmat eladásra, illetve nem lehet alkalmas külső tartalom megjelenítésére.
 
A lépés természetesen további következményekkel is járhat, hiszen a feltételek változásával nem csupán az e-könyveket, hanem az összes letölthető tartalmat ellenőrzése alá vonhatja az Apple.
 
Az Apple elmondta, hogy a szigorítás csak az e-könyvekre vonatkozik, filmekre, magazinokra, zenére nem, ám azt nem lehet tudni, hogy mikor terjesztik ki azokra is.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés