Bedől az év mobil üzlete?

Szerző: digibiz Forrás: bloomberg.com, wsj.com

Címkék: AT&T | T-Mobile USA

2011.
08.31.
20:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma egy washingtoni bíróság előtt beperelte az AT&T telekommunikációs céget, hogy megakadályozza a T-Mobile USA felvásárlását. A Deutsche Telekom akkor is nyer, ha nem jön létre az üzlet

A 39 milliárd dolláros tranzakciót ez év márciusában jelentette be az AT&T, amelynek eredményeképpen a piac második és negyedik szereplője együtt az Egyesült Államok legnagyobb mobil szolgáltatójává vált volna, megelőzve a jelenlegi első Verizont. Az AT&T az országos szélessávú lefedettségét növelte volna 97%-ra, a cégeknek az okostelefonok robbanásszerű elterjedésével bővítenie kell hálózatát, ezt részben a felvásárlással oldotta volna meg.

A hírre az AT&T részvényeinek ára mintegy 4%-ot esett, a jelenleg a piacon harmadik Sprint - amelyet a T-Mobile korábban kikosarazott az AT&T ajánlatát választva - papírjai szárnyalni kezdtek, 8%-ot emelkedve.

A Deutsche Telekom (DT) hivatalosan nem kommentálta a hírt, ugyanakkor már korábban nyilvánosságra került, hogy amennyiben az AT&T nem kapja meg az engedélyt az amerikai hatóságoktól, úgy összesen hatmilliárd dollárnyi kompenzációban részesül. Három milliárd dollárt készpénzben, hálózati hozzáférést  valamint az AT&T hálózatába irányuló hívásokért kedvezőbb tarifákat kapna a bonni székhelyű telekommunikációs cég.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés