Bedől az év mobil üzlete?

Szerző: digibiz Forrás: bloomberg.com, wsj.com

Címkék: AT&T | T-Mobile USA

2011.
08.31.
20:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma egy washingtoni bíróság előtt beperelte az AT&T telekommunikációs céget, hogy megakadályozza a T-Mobile USA felvásárlását. A Deutsche Telekom akkor is nyer, ha nem jön létre az üzlet

A 39 milliárd dolláros tranzakciót ez év márciusában jelentette be az AT&T, amelynek eredményeképpen a piac második és negyedik szereplője együtt az Egyesült Államok legnagyobb mobil szolgáltatójává vált volna, megelőzve a jelenlegi első Verizont. Az AT&T az országos szélessávú lefedettségét növelte volna 97%-ra, a cégeknek az okostelefonok robbanásszerű elterjedésével bővítenie kell hálózatát, ezt részben a felvásárlással oldotta volna meg.

A hírre az AT&T részvényeinek ára mintegy 4%-ot esett, a jelenleg a piacon harmadik Sprint - amelyet a T-Mobile korábban kikosarazott az AT&T ajánlatát választva - papírjai szárnyalni kezdtek, 8%-ot emelkedve.

A Deutsche Telekom (DT) hivatalosan nem kommentálta a hírt, ugyanakkor már korábban nyilvánosságra került, hogy amennyiben az AT&T nem kapja meg az engedélyt az amerikai hatóságoktól, úgy összesen hatmilliárd dollárnyi kompenzációban részesül. Három milliárd dollárt készpénzben, hálózati hozzáférést  valamint az AT&T hálózatába irányuló hívásokért kedvezőbb tarifákat kapna a bonni székhelyű telekommunikációs cég.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés