Bedől az év mobil üzlete?

Szerző: digibiz Forrás: bloomberg.com, wsj.com

Címkék: AT&T | T-Mobile USA

2011.
08.31.
20:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma egy washingtoni bíróság előtt beperelte az AT&T telekommunikációs céget, hogy megakadályozza a T-Mobile USA felvásárlását. A Deutsche Telekom akkor is nyer, ha nem jön létre az üzlet

A 39 milliárd dolláros tranzakciót ez év márciusában jelentette be az AT&T, amelynek eredményeképpen a piac második és negyedik szereplője együtt az Egyesült Államok legnagyobb mobil szolgáltatójává vált volna, megelőzve a jelenlegi első Verizont. Az AT&T az országos szélessávú lefedettségét növelte volna 97%-ra, a cégeknek az okostelefonok robbanásszerű elterjedésével bővítenie kell hálózatát, ezt részben a felvásárlással oldotta volna meg.

A hírre az AT&T részvényeinek ára mintegy 4%-ot esett, a jelenleg a piacon harmadik Sprint - amelyet a T-Mobile korábban kikosarazott az AT&T ajánlatát választva - papírjai szárnyalni kezdtek, 8%-ot emelkedve.

A Deutsche Telekom (DT) hivatalosan nem kommentálta a hírt, ugyanakkor már korábban nyilvánosságra került, hogy amennyiben az AT&T nem kapja meg az engedélyt az amerikai hatóságoktól, úgy összesen hatmilliárd dollárnyi kompenzációban részesül. Három milliárd dollárt készpénzben, hálózati hozzáférést  valamint az AT&T hálózatába irányuló hívásokért kedvezőbb tarifákat kapna a bonni székhelyű telekommunikációs cég.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés