Beáldozza online fotómegosztóját a Kodak?

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Kodak

2011.
11.18.
15:46

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A 131 éves Eastman Kodak megpróbálja eladni online fotómegosztó üzletágát, a Kodak Galleryt, amivel jelentős készpénzhez juthat a vállalat.

A fotómegosztó weboldal lehetővé tette, hogy a felhasználók ott tárolják a digitális fotóikat és ingyenesen kinyomtassák őket könyv, kártya vagy akár naptár formátumban.

Egy a céghez közel álló értesülései szerint a new yorki Rochester vállalat "több száz millió dollárt" fizetne a Kodak Galleryért. Azonban az oldal rengeteg felhasználóját elvesztette az elmúlt években, és a forgalom csökkenés elrettenti a potenciális vásárlókat.

Az eladás körüli erőfeszítések akkor indultak, amikor a fotózási ikon nyomtatók értékesítésébe fogott, és ennek finanszírozásához rengeteg készpénzre volt szükség. A Kodak meghódította a piac 6 százalékát, ám ez  nem hozta vissza a ráfordított összeget.

A Kodak szóvivője, Gerard Meuchner nem kívánta kommentelni, hogy vajon eladják-e az online üzletágat. Azt azonban elmondta, hogy a Kodak Gallerynek 75 millió tagja van világszerte.

Az utolsó negyedévben a Kodakot figyelmeztették, hogy az elkövetkező 12 hónapban kifuthat a készpénzből, hacsak nem jut új forrásokhoz hitelezőktől, eszközök értékesítéséből, vagy a szabadalmak eladásából. A vállalat végül 862 millió dollár készpénzzel zárta a harmadik negyedévet, amely hatalmas veszteség ahhoz képest, hogy egy évvel korábban 1,4 milliárd dollárral zártak.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés