Beáldozza online fotómegosztóját a Kodak?

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Kodak

2011.
11.18.
15:46

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A 131 éves Eastman Kodak megpróbálja eladni online fotómegosztó üzletágát, a Kodak Galleryt, amivel jelentős készpénzhez juthat a vállalat.

A fotómegosztó weboldal lehetővé tette, hogy a felhasználók ott tárolják a digitális fotóikat és ingyenesen kinyomtassák őket könyv, kártya vagy akár naptár formátumban.

Egy a céghez közel álló értesülései szerint a new yorki Rochester vállalat "több száz millió dollárt" fizetne a Kodak Galleryért. Azonban az oldal rengeteg felhasználóját elvesztette az elmúlt években, és a forgalom csökkenés elrettenti a potenciális vásárlókat.

Az eladás körüli erőfeszítések akkor indultak, amikor a fotózási ikon nyomtatók értékesítésébe fogott, és ennek finanszírozásához rengeteg készpénzre volt szükség. A Kodak meghódította a piac 6 százalékát, ám ez  nem hozta vissza a ráfordított összeget.

A Kodak szóvivője, Gerard Meuchner nem kívánta kommentelni, hogy vajon eladják-e az online üzletágat. Azt azonban elmondta, hogy a Kodak Gallerynek 75 millió tagja van világszerte.

Az utolsó negyedévben a Kodakot figyelmeztették, hogy az elkövetkező 12 hónapban kifuthat a készpénzből, hacsak nem jut új forrásokhoz hitelezőktől, eszközök értékesítéséből, vagy a szabadalmak eladásából. A vállalat végül 862 millió dollár készpénzzel zárta a harmadik negyedévet, amely hatalmas veszteség ahhoz képest, hogy egy évvel korábban 1,4 milliárd dollárral zártak.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés