BBC sorozatok a Facebook-on

Szerző: digibiz Forrás: FinancialTimes.com

Címkék: BBC | Facebook

2011.
07.13.
12:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A BBC elsőként oszt meg sorozatokat a Facebook-on, hiszen a héten elérhetővé tesz epizódokat a Doctor Who-ból a legnagyobb közösségi oldalon.

Korábban a Warner Brothers már kísérletezett videómegosztással a Facebook-on, így például a The Dark Knight-ot is feltették, de sorozatok stream-elésével még senki nem próbálkozott a hálózaton keresztül. A Doctor Who részeket később a Top Gear epizódjai követhetik a sorban, de természetesen egyik sem lesz ingyen. A felhasználóknak az egyre nagyobb körben, főleg online játékoknál használt Facebook Credits rendszerben kell majd fizetniük, ha meg akarja tekinteni a sorozatokat. A Doctor Who-ból a 60-as évektől a kétezres évekig lesznek fent részek, de a legújabbak nem. Egy epizódot HD minőségben 15 kreditért lehet megtekinteni, ami 93 centnek felel meg.

A BBC vezérigazgatója, John Smith szerint nagyon fontos hogy minél hatékonyabban képviseltessék magukat, és termékeiket a Facebook-on. A Top Gear-nek például 12 millió rajongója van az oldalon, és a sorozat weblapjának forgalma is a Facebook-ról jön. Ráadásul a közösségi oldal a márka erősítésében is segít, valamint ösztönzi a rajongókat, hogy aktívabbak legyenek. Azzal, hogy a Top Gear Live Show-jára exkluzív hozzáférést biztosítottak a jegyekhez a Facebook-on keresztül, százezer Font bevételt generáltak az árusítás első napján.

A BBC-nél azért is tartják fontosnak az ilyen online fizetős videózás lehetőségét, mert ez a szegmens rohamosan fejlődik, felmérések szerint átlépheti a 3 milliárd dolláros összbevételt idén, míg a videóletöltés egyre csökken. Az persze nem biztos, hogy a Facebook-os videózás egyből nagyon népszerű lesz. A következő hetekben kiderül, mennyire tetszik a felhasználóknak az, hogy a közösségi oldalon tévézzenek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés