BBC sorozatok a Facebook-on

Szerző: digibiz Forrás: FinancialTimes.com

Címkék: BBC | Facebook

2011.
07.13.
12:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A BBC elsőként oszt meg sorozatokat a Facebook-on, hiszen a héten elérhetővé tesz epizódokat a Doctor Who-ból a legnagyobb közösségi oldalon.

Korábban a Warner Brothers már kísérletezett videómegosztással a Facebook-on, így például a The Dark Knight-ot is feltették, de sorozatok stream-elésével még senki nem próbálkozott a hálózaton keresztül. A Doctor Who részeket később a Top Gear epizódjai követhetik a sorban, de természetesen egyik sem lesz ingyen. A felhasználóknak az egyre nagyobb körben, főleg online játékoknál használt Facebook Credits rendszerben kell majd fizetniük, ha meg akarja tekinteni a sorozatokat. A Doctor Who-ból a 60-as évektől a kétezres évekig lesznek fent részek, de a legújabbak nem. Egy epizódot HD minőségben 15 kreditért lehet megtekinteni, ami 93 centnek felel meg.

A BBC vezérigazgatója, John Smith szerint nagyon fontos hogy minél hatékonyabban képviseltessék magukat, és termékeiket a Facebook-on. A Top Gear-nek például 12 millió rajongója van az oldalon, és a sorozat weblapjának forgalma is a Facebook-ról jön. Ráadásul a közösségi oldal a márka erősítésében is segít, valamint ösztönzi a rajongókat, hogy aktívabbak legyenek. Azzal, hogy a Top Gear Live Show-jára exkluzív hozzáférést biztosítottak a jegyekhez a Facebook-on keresztül, százezer Font bevételt generáltak az árusítás első napján.

A BBC-nél azért is tartják fontosnak az ilyen online fizetős videózás lehetőségét, mert ez a szegmens rohamosan fejlődik, felmérések szerint átlépheti a 3 milliárd dolláros összbevételt idén, míg a videóletöltés egyre csökken. Az persze nem biztos, hogy a Facebook-os videózás egyből nagyon népszerű lesz. A következő hetekben kiderül, mennyire tetszik a felhasználóknak az, hogy a közösségi oldalon tévézzenek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés