BBC sorozatok a Facebook-on

Szerző: digibiz Forrás: FinancialTimes.com

Címkék: BBC | Facebook

2011.
07.13.
12:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A BBC elsőként oszt meg sorozatokat a Facebook-on, hiszen a héten elérhetővé tesz epizódokat a Doctor Who-ból a legnagyobb közösségi oldalon.

Korábban a Warner Brothers már kísérletezett videómegosztással a Facebook-on, így például a The Dark Knight-ot is feltették, de sorozatok stream-elésével még senki nem próbálkozott a hálózaton keresztül. A Doctor Who részeket később a Top Gear epizódjai követhetik a sorban, de természetesen egyik sem lesz ingyen. A felhasználóknak az egyre nagyobb körben, főleg online játékoknál használt Facebook Credits rendszerben kell majd fizetniük, ha meg akarja tekinteni a sorozatokat. A Doctor Who-ból a 60-as évektől a kétezres évekig lesznek fent részek, de a legújabbak nem. Egy epizódot HD minőségben 15 kreditért lehet megtekinteni, ami 93 centnek felel meg.

A BBC vezérigazgatója, John Smith szerint nagyon fontos hogy minél hatékonyabban képviseltessék magukat, és termékeiket a Facebook-on. A Top Gear-nek például 12 millió rajongója van az oldalon, és a sorozat weblapjának forgalma is a Facebook-ról jön. Ráadásul a közösségi oldal a márka erősítésében is segít, valamint ösztönzi a rajongókat, hogy aktívabbak legyenek. Azzal, hogy a Top Gear Live Show-jára exkluzív hozzáférést biztosítottak a jegyekhez a Facebook-on keresztül, százezer Font bevételt generáltak az árusítás első napján.

A BBC-nél azért is tartják fontosnak az ilyen online fizetős videózás lehetőségét, mert ez a szegmens rohamosan fejlődik, felmérések szerint átlépheti a 3 milliárd dolláros összbevételt idén, míg a videóletöltés egyre csökken. Az persze nem biztos, hogy a Facebook-os videózás egyből nagyon népszerű lesz. A következő hetekben kiderül, mennyire tetszik a felhasználóknak az, hogy a közösségi oldalon tévézzenek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés