Banki vírus rabol Kelet-Európában

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: vírus | bank | internet

2011.
02.23.
14:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy új Trójai vírus lopja a felhasználók pénzét úgy, hogy megfigyeli online banki ügyintézésüket, majd folytatja azt, miután a felhasználók azt hitték, már kiléptek a rendszerből.

A vírus Windows-t használó számítógépeket vesz célba, de azt még nehéz megmondani, milyen bankoktól és mennyi ügyféltől vettek már el vele pénzeket. A káros programok felbukkanásának kezdeti szakaszában pedig még attól is tartani kell, hogy a program kódja egyre kifinomultabb lesz.

A Trójai lehallgatja az Internet Exploreren, vagy Firefoxon folyó kommunikációt, ami a felhasználó és a bank között zajlik. Amikor a felhasználó éppen a bank oldalán van, a vírus kihasználva a munkamenetet, megszemélyesíti az ügyfelet, meglovagolva a már meglévő hitelesítést. Ezután megkerüli a felhasználó kijelentkezési kérelmét, így a banki folyamat valójában nem ér véget akkor amikor az ügyfél azt valójában szeretné.

Azért, hogy a biztonsági szoftvereket kijátssza, a vírus nem menti le magát a merevlemezre. Viszont egy új böngésző megnyitásával mindig letöltődik a gépre. Szakértők szerint az ügyfeleknek ajánlott, hogy folyamatosan frissítsék a számítógépük biztonsági rendszereit, valamint tartózkodjanak az ismeretlen feladójú e-mailes linkektől. Továbbá, ne használjanak folyamatos internethozzáférést kényszerítő programokat.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés