Banki vírus rabol Kelet-Európában

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: vírus | bank | internet

2011.
02.23.
14:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy új Trójai vírus lopja a felhasználók pénzét úgy, hogy megfigyeli online banki ügyintézésüket, majd folytatja azt, miután a felhasználók azt hitték, már kiléptek a rendszerből.

A vírus Windows-t használó számítógépeket vesz célba, de azt még nehéz megmondani, milyen bankoktól és mennyi ügyféltől vettek már el vele pénzeket. A káros programok felbukkanásának kezdeti szakaszában pedig még attól is tartani kell, hogy a program kódja egyre kifinomultabb lesz.

A Trójai lehallgatja az Internet Exploreren, vagy Firefoxon folyó kommunikációt, ami a felhasználó és a bank között zajlik. Amikor a felhasználó éppen a bank oldalán van, a vírus kihasználva a munkamenetet, megszemélyesíti az ügyfelet, meglovagolva a már meglévő hitelesítést. Ezután megkerüli a felhasználó kijelentkezési kérelmét, így a banki folyamat valójában nem ér véget akkor amikor az ügyfél azt valójában szeretné.

Azért, hogy a biztonsági szoftvereket kijátssza, a vírus nem menti le magát a merevlemezre. Viszont egy új böngésző megnyitásával mindig letöltődik a gépre. Szakértők szerint az ügyfeleknek ajánlott, hogy folyamatosan frissítsék a számítógépük biztonsági rendszereit, valamint tartózkodjanak az ismeretlen feladójú e-mailes linkektől. Továbbá, ne használjanak folyamatos internethozzáférést kényszerítő programokat.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés