Bajban Hollywood, nem veszik a DVD-t

Szerző: digibiz

Címkék: dvd | film

2011.
05.04.
09:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A DVD-k piaca összeomlani látszik, egy év alatt 20 százalékot esett a kereslet, ez pedig nagy kihívást jelent a filmstúdióknak.

Hollywood most hasonló jelenséget tapasztalhat meg, mint ami a zeneiparban történt a CD-vel. A DVD adja a filmipar számára a legnagyobb bevételt, és ez nagyon drasztikus visszaesés. A Digital Entertainment Group (DEG) adatai szerint Amerikában a tavalyi első negyedévhez képest idén 2,6 milliárdról 2,1 milliárd dollárra esett vissza a Blu-Ray és DVD termékek kereskedelme. Ezt azzal is magyarázták, hogy 2010 elején jobb és érdekesebb filmek jöttek ki, amiket szívesebben vásároltak meg az emberek.

A DEG felmérése arra is utalt, hogy egyre többen részesítik előnyben a online streaming, és előfizetéses szolgáltatásokat, mint a Netflix.Emiatt a DVD kölcsönző szolgáltatások is nagyon visszestek, ez az első negyedévben 36 százalékos csökkenés. Ehhez képest az online előfizetéses videómegosztókra 33 százalékkal többet költöttek az emberek.

A filmstúdiók megpróbálják minél hamarabb kiadni az új filmeket, hogy csökkentsék az illegális letöltéseket, és igyekeznek lépést tartani az otthoni szórakozás változásával. Itt ugyanis egyre jobban összefonódnak a különböző eszközök és szolgáltatások.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés