Bajban Hollywood, nem veszik a DVD-t

Szerző: digibiz

Címkék: dvd | film

2011.
05.04.
09:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A DVD-k piaca összeomlani látszik, egy év alatt 20 százalékot esett a kereslet, ez pedig nagy kihívást jelent a filmstúdióknak.

Hollywood most hasonló jelenséget tapasztalhat meg, mint ami a zeneiparban történt a CD-vel. A DVD adja a filmipar számára a legnagyobb bevételt, és ez nagyon drasztikus visszaesés. A Digital Entertainment Group (DEG) adatai szerint Amerikában a tavalyi első negyedévhez képest idén 2,6 milliárdról 2,1 milliárd dollárra esett vissza a Blu-Ray és DVD termékek kereskedelme. Ezt azzal is magyarázták, hogy 2010 elején jobb és érdekesebb filmek jöttek ki, amiket szívesebben vásároltak meg az emberek.

A DEG felmérése arra is utalt, hogy egyre többen részesítik előnyben a online streaming, és előfizetéses szolgáltatásokat, mint a Netflix.Emiatt a DVD kölcsönző szolgáltatások is nagyon visszestek, ez az első negyedévben 36 százalékos csökkenés. Ehhez képest az online előfizetéses videómegosztókra 33 százalékkal többet költöttek az emberek.

A filmstúdiók megpróbálják minél hamarabb kiadni az új filmeket, hogy csökkentsék az illegális letöltéseket, és igyekeznek lépést tartani az otthoni szórakozás változásával. Itt ugyanis egyre jobban összefonódnak a különböző eszközök és szolgáltatások.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés