Bajban a Google China

Szerző: digibiz

Címkék: Google

2011.
04.01.
15:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google nem pihenhet Kínában, az állam ugyanis mindig megtalálja a módját, hogy keresztbe tegyen a kereső óriásnak.

A Marbridge Consulting információi szerint a kínai adóhatóság adózási jogsértéseket talált a Google China-hoz tartozó három cégnél. A Gu Guo Information Technology-ra, a Shanghai Gou Xun Advertising-re és a Google Information Technology-ra is komoly büntetés várhat. A pletykák szerint egy rutinellenőrzésen rájöttek, hogy a Google China-nál hamis számlákat állítanak ki, főleg szexuális szolgáltatásokra vonatkozóan, de az üzleti adók illegális visszatartásáról is beszélnek. A büntetés nagyjából 6 millió dollárra rúghat. 

A Google-nél azt reagálták a híresztelésekre, hogy ők úgy hiszik, mindig próbáltak a legnagyobb összhangban működni a kínai adójoggal. Már 2007-ben is indítottak vizsgálatot ellenük, amikor két partnercégüknél adócsalás merült fel.  Bár nincs könnyű dolga, a Google ott akar maradni a kínai piacon, hiszen ennek az országnak van a legnagyobb internetes populációja. Az is igaz viszont, hogy a központi vezetésű állam, nem nézi jó szemmel az általa szinte kontrollálhatatlan külföldi szolgáltatók jelenlétét, így számíthatnak további nehézségekre.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés