Az Opera is megnyitotta mobilos áruházát

Szerző: digibiz

Címkék: Opera | online áruház

2011.
03.10.
13:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kedd reggelre az Opera is megnyitotta online áruházát, ahol alkalmazásokat lehet venni Androidra, Symbianra, Palmra, BlackBerryre,és Windows Mobile operációs rendszerre.

Az áruház az Opera és az Appia közös vívmánya, amely többek között a Samsung, Verzion, Yahoo és T-Mobile piacait erősíti. A próbaindítás során egy nap alatt 15 millió látogatója volt, és 700000 letöltés történt rajta keresztül.

Az egyetlen hiányosság, hogy az Apple iOS rendszerre nincsenek programok a kínálatban. Az Opera kommunikációs igazgatója, Falguni Bhuta, a PCMag-nek ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a későbbiekben linkek mutatnak majd iOS-en futó alkalmazásokhoz az Apple áruházára.
Amint a felhasználó telefonjáról belép az áruházba, az automatikusan felismeri milyen platformot, pénznemet, nyelvet használ, ahogy azt más felületeken tapasztalhattuk. A legtöbb alkalmazás azonban még ingyenesen elérhető.

Az áruház megnyitásával egy időben az Opera elindította az Opera Publisher Portalt is, ahová a fejlesztők tölthetik fel az új alkalmazásokat. Az Opera áruháza a mobilestore.opera.com oldalon elérhető. Nemsokára azonban az Amazon is nyit hasonló felületet, ahol először Androidra lesznek alkalmazások.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés