Az online média nem öli meg a tévés hirdetések piacát

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: online | média | televízió | hirdetés

2011.
03.31.
10:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A digitális hirdetési piac növekedése már nem lesz a televíziós reklámok kárára. Az Egyesült Államok vezető médiuma folytatja lassú kilábalását a válságot követő nehéz időszakból.

Az eMarketer számításai szerint ugyan a számok nem lesznek újra olyan magasak, mint 2007-ben, amikor még virágzott a televíziós hirdetési piac, de 2012-re megközelíthetik az akkori bevételek mértékét. Már tavaly 9,7 százalékkal nőttek a piac bevételei ahogy elindult a gazdasági fellendülés. Idén ugyan kevesebbet, 2,5 százalékot várnak, de a cégek így is legalább 60,5 milliárd dollárt költenek majd tévés reklámokra.

Bár az online hirdetések hatalmas mértékű növekedése miatt a cégek már nem fordítják összes pénzüket például tévés kampányokra, a médium fenntartja 39,1 százalékos részesedését az amerikai hirdetési piac bevételeiből, amivel még mindig övé a vezető szerep. Ez a szám ráadásul 2009-hez képest 0,1 százalékos emelkedést is mutat. Eközben azt jósolják, hogy az online hirdetési piac jelenlegi 15,4 százalékos részesedése  a reklámbevételekből 2015-re 25,6 százalék lesz. Mivel a tévés piac emellett is tud növekedni, ha kis mértékben is, az látható, hogy más médiumokat súlytott inkább az online piac előretörése, így például a hagyományos sajtót. Ennek részesedése 2015-ig 9,3 százalékot zuhanhat.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés