Erősítik az Amazon új táblagépét

Szerző: digibiz Forrás: MTI/digibiz.hu

Címkék: Amazon | Kindle | e-könyv

2010.
07.29.
15:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon azzal próbálja feltupírozni a Kindle forgalmát, hogy egy jóval nagyobb kapacitású, ám árban hasonló kategóriájú készüléket ad ki. Magyarországon még elenyésző az e-könyvek iránti érdeklődés.

Az új Kindle kijelzője változatlanul 15,24 centiméter átmérőjű, viszont a műanyag borítás 21 százalékkal kisebb, miközben a készülék 15 százalékkal lett könnyebb. Az olvasó igazi újdonsága a burkolat alatt rejtőzik, a készülék memóriáját megkétszerezték, így már 3500 könyv fér rá egyszerre, és a 3G mellett Wi-Fi kapcsolatot is tartalmaz. A kijelző a megszokott magas kontraszttal 20 százalékkal gyorsabban képes az oldalbetöltésre.

nytime.com

A Kindle ára június végén 259 dollárról (56 ezer forintról) csökkent 189 dollárra (41 ezer forintra). Az elektronikuskönyv-olvasók árháborúját tovább fokozva Kindle Wi-Fi néven egy 3G-s kapcsolat nélküli olvasó is piacra került 139 dollárért (30 ezer forintért). Az Amazon augusztus végétől elérhető legegyszerűbb olvasója így 10 dollárral (2200 forinttal) lesz olcsóbb, mint a rivális Barnes & Noble kizárólag Wi-Fi kapcsolattal rendelkező Nook olvasója, és 11 dollárral (2400 forinttal) olcsóbb, mint a Sony alsó kategóriás Pocket Edition nevű készüléke. A Forrester elemzőcég becslései szerint az Amazon mintegy 4 millió Kindle-olvasót adhatott el az Egyesült Államokban, és az évet várhatóan 6 millió fölötti eladással fogja zárni.

Kérdésünkre az Apple blog szerzője elmondta, hogy a gyorsaság és a súlycsökkentés ma már alapkövetelmény egy fejlesztésnél, ahhoz, hogy a Kindle piaca drasztikusan nőhessen, tartalmi forradalom kell. Az ára miatt azonban mindenképpen sikeres lehet azoknak, akik eleve olvasásra szeretnének/elfogadnak külön kütyüt. A 3G-s modell életképessége kétséges, főleg az USA területén kívül, egy ilyen olcsó termék esetében senki nem akar plusz pénzt fektetni a működtetésbe. Kérdés, hogy a böngésző használható lesz-e, mert az első benyomások nem épp a tökéletes megjelenítésről szólnak. Pedig ez lehetne egy nagy ütőkártya az Amazon kezében.

Hazai helyzet

Ahogy arról már beszámoltunk, az amerikai lakosság 9 százaléka már vásárolt legalább egy e-könyvet, ám hazánkban ez még egyáltalán nem elterjedt. Már az is nagy sikernek számít, hogy május végén egy kereskedelmileg is nagy érdeklődésre számot tartó kötet egy időben jelent meg nyomtatásban és elektronikus formában. Azt is látni kell, hogy bár világszerte rohamosan fejlődik az e-könyvkiadás, a hozzáfűzött reményeket még nem váltotta be. Műfajilag a regények iránt a legnagyobb az érdeklődés, ám sokban befolyásolja eladhatóságukat az áruk is, nem véletlen, hogy az új Kindle-re is nagy várakozással tekintenek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés