Az iPhone az Apple nélkül is nagyvállalat lehetne

Forrás: Dotkom.blog.hu

Címkék: Apple | iPhone

2010.
11.22.
12:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az egyik amerikai elemzőcég kiszámolta, hogy mire menne az iPhone, ha leválasztanák az Apple-ről. Az eredmény nem olyan meglepő, bár kétségbe vonható: az iPhone az egyik legnagyobb vállalat lenne.

A Trefis elemzőcég eljátszott kicsit a gondolattal és a számokkal, hogy mekkora vállalat lenne az iPhone, amennyiben elválasztanák az Apple-től és önállóan működne tovább - olvasható a Dotkom.blog.hu-n. Az eredmények szerint az iPhone önmagában is a világ egyik legnagyobb vállalata lenne. A számolás kiindulópontja az aktuális Apple értékelésük volt, miszerint a részvények fair értéke 418 dollár az aktuális 309 dolláros piaci árfolyammal szemben, ami a vállalat egészét 391 milliárd dollárra értékeli. Tegyük hozzá, hogy ezzel az Apple a világ legértékesebb vállalata lenne, megelőzve a piacon 354 milliárd dollárra taksált Exxon Mobilt is.

Dotkom.blog.hu

A becslések szerint az iPhone az Apple értékének picivel több mint 53 százalékát adja, azaz a Trefis modelljében az üzletág 209 milliárd dollárt ér. Ez olyan sok pénz, hogy a tech szektorban csak a Microsoft és az IBM szárnyalná túl.

Azonban ezt csak játéknak szánták a készítők, rögtön ott sérülhet az egész, hogy a jelenlegi árfolyamnál 40 százalékkal magasabb értékből indul ki. Mindenesetre ha csak az aktuális kapitalizációval számolunk (és netán az 53 százaléknál alacsonyabb részaránnyal), hirtelen megszaporodik az iPhone-nál nagyobb vállalatok száma, mert úgy "csak" elhanyagolható 150, vagy talán nem is több, mint 100 milliárd dollárt érne.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés