Az iPhone az Apple nélkül is nagyvállalat lehetne

Forrás: Dotkom.blog.hu

Címkék: Apple | iPhone

2010.
11.22.
12:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az egyik amerikai elemzőcég kiszámolta, hogy mire menne az iPhone, ha leválasztanák az Apple-ről. Az eredmény nem olyan meglepő, bár kétségbe vonható: az iPhone az egyik legnagyobb vállalat lenne.

A Trefis elemzőcég eljátszott kicsit a gondolattal és a számokkal, hogy mekkora vállalat lenne az iPhone, amennyiben elválasztanák az Apple-től és önállóan működne tovább - olvasható a Dotkom.blog.hu-n. Az eredmények szerint az iPhone önmagában is a világ egyik legnagyobb vállalata lenne. A számolás kiindulópontja az aktuális Apple értékelésük volt, miszerint a részvények fair értéke 418 dollár az aktuális 309 dolláros piaci árfolyammal szemben, ami a vállalat egészét 391 milliárd dollárra értékeli. Tegyük hozzá, hogy ezzel az Apple a világ legértékesebb vállalata lenne, megelőzve a piacon 354 milliárd dollárra taksált Exxon Mobilt is.

Dotkom.blog.hu

A becslések szerint az iPhone az Apple értékének picivel több mint 53 százalékát adja, azaz a Trefis modelljében az üzletág 209 milliárd dollárt ér. Ez olyan sok pénz, hogy a tech szektorban csak a Microsoft és az IBM szárnyalná túl.

Azonban ezt csak játéknak szánták a készítők, rögtön ott sérülhet az egész, hogy a jelenlegi árfolyamnál 40 százalékkal magasabb értékből indul ki. Mindenesetre ha csak az aktuális kapitalizációval számolunk (és netán az 53 százaléknál alacsonyabb részaránnyal), hirtelen megszaporodik az iPhone-nál nagyobb vállalatok száma, mert úgy "csak" elhanyagolható 150, vagy talán nem is több, mint 100 milliárd dollárt érne.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés