Kilenc dollárért szerelik össze az iPad-ot

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu/ MTI

Címkék: iPad | Apple |

2010.
04.09.
07:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple tábla pécéjének legegyszerűbb, 499 dolláros kiskereskedelmi árából mindössze 250 dollárt tesznek ki az alkatrészek - derül ki az iSuppli piackutató számításaiból.

A legolcsóbban kapható iPad alkatrészei 250,6 dollárba, a szerelési költség pedig további 9 dollárba kerülnek, azaz a kiskereskedelmi ár mindössze 52 százalékát teszi ki a hardver előállítási költsége. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy az amerikai informatikai vállalat közel 50 százalékos haszonra tenne szert a forgalmazásból, mert a készülék fejlesztése és a piacra dobáshoz szükséges marketing tevékenység is jelentős kiadásokkal jár.

AFP foto

Az iSuppli szerint a legértékesebb alkatrész a felhasználóbarát, könnyen kezelhető érintőképernyő, amely 109,5 dollárba (mintegy 22 ezer forintba) kerül. Összehasonlításként egy fényes, 24,6 centiméter átmérőjű kijelző ára 65 dollár. Az iPad második legértékesebb alkatrésze a 16 gigabájtos memória 30 dollárért, ezt követi az akkumulátor, amelyet 21 dollárért lehet beszerezni.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés