Hamarosan csak online lesz elérhető az Oxford szótár

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: internet | nyomtatott

2010.
08.30.
07:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ha a nyomtatott változat nem hozza az elvárásokat, az angol nyelv hivatalos útmutatójának és kézikönyvének tekintett világhírű szótár, az Oxford English Dictionary a jövőben csak online formában jelenik meg. Eddig csupán 30 ezer példányt adtak el a nyomtatott verzióból, míg a neten közel kétmillió szócikkre kerestek rá.

A hatalmas terjedelmű, húszkötetes szótárt kiadó vállalat, az Oxford University Press vasárnap közölte, hogy az utóbbi évek tapasztalatai alapján a nyomtatott változat iránt egyre csökken a kereslet, miközben az internetes felhasználók száma folyamatosan és rohamosan növekszik. Ennek fényében a kiadó úgy döntött, hogy a szótár harmadik kiadását csak akkor küldi nyomdába, ha előzetesen elegendő kereslet mutatkozik iránta.

A mostani, második kiadás 1989-ben látott napvilágot. A húsz kötet 1165 euróba - jelenleg árfolyamon számolva mintegy 330 ezer forintba - kerül, ám eddig csak harmincezer példány kelt el a teljes sorozatból. Ezzel szemben havonta hozzávetőleg kétmillióan hívják le interneten valamelyik szócikket. A weboldal készítői decemberre ígérik a redizájnt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés