Az IBM túlszárnyalta az elvárásokat

Szerző: digibiz Forrás: washingtonpost.com

Címkék: IBM

2011.
01.20.
13:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az IBM tavaly jobban teljesített mint azt az elemzők elvárták. A gazdasági válság végével sok cég újítja fel régi elavult számítógéprendszerét, ami nagy fellendülést hozott a vállalatnak, és így a nyereségük kilenc százalékkal nőtt.

A negyedik negyedévben sokkal jobb eredményt ért el az IBM, mint azt a szakértők várták, köszönhetően a System Z nagygépei iránt megnövekedett érdeklődésnek - írja a The Washington Post.
 
A vállalatok többet költöttek arra, hogy felújítsák a számítógép rendszerüket, ami nagy hasznot hozott a vállalati eladásra specializálódott IBM-nek. Ez megmutatkozik a netto nyereségnövekedésükön, ami 9 százalékkal növekedett az utolsó negyedévben az előző évhez képest.
 
Az IBM nyilvánosságra hozta, hogy a nettó nyereségük 5,26 milliárd dollár volt 2010-ben, az azt megelőző évben pedig 4,81 milliárd dollár. A bevételük 29,02 milliárd dollárra nőtt, miközben korábban a szakértők majdnem egymilliárddal kevesebbet vártak.
 
Az elemzők szerint az IBM informatikai szolgáltatásai iránti egészséges kereslet arra utal, hogy a vállalatok bíznak a sikeres jövőben. A cég az elmúlt negyedévben 22,1 milliárd dollár értékben írt alá szolgáltatási szerződéseket, ami 18 százalékkal több a 2009. október-decemberinél, teljesítésre váró rendelésállományának értéke 5 milliárd dollárral, 142 milliárd dollárra ugrott.
 
A nagygépek eladása 69 százalékkal nőtt abban a negyedévben, amikor árulni kezdték a System Z termékcsaládot.
 
Az IBM szoftver eladása 4 százalékot növekedett, 3,17 milliárd dollárra a negyedik negyedévben. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés