Az IBM túlszárnyalta az elvárásokat

Szerző: digibiz Forrás: washingtonpost.com

Címkék: IBM

2011.
01.20.
13:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az IBM tavaly jobban teljesített mint azt az elemzők elvárták. A gazdasági válság végével sok cég újítja fel régi elavult számítógéprendszerét, ami nagy fellendülést hozott a vállalatnak, és így a nyereségük kilenc százalékkal nőtt.

A negyedik negyedévben sokkal jobb eredményt ért el az IBM, mint azt a szakértők várták, köszönhetően a System Z nagygépei iránt megnövekedett érdeklődésnek - írja a The Washington Post.
 
A vállalatok többet költöttek arra, hogy felújítsák a számítógép rendszerüket, ami nagy hasznot hozott a vállalati eladásra specializálódott IBM-nek. Ez megmutatkozik a netto nyereségnövekedésükön, ami 9 százalékkal növekedett az utolsó negyedévben az előző évhez képest.
 
Az IBM nyilvánosságra hozta, hogy a nettó nyereségük 5,26 milliárd dollár volt 2010-ben, az azt megelőző évben pedig 4,81 milliárd dollár. A bevételük 29,02 milliárd dollárra nőtt, miközben korábban a szakértők majdnem egymilliárddal kevesebbet vártak.
 
Az elemzők szerint az IBM informatikai szolgáltatásai iránti egészséges kereslet arra utal, hogy a vállalatok bíznak a sikeres jövőben. A cég az elmúlt negyedévben 22,1 milliárd dollár értékben írt alá szolgáltatási szerződéseket, ami 18 százalékkal több a 2009. október-decemberinél, teljesítésre váró rendelésállományának értéke 5 milliárd dollárral, 142 milliárd dollárra ugrott.
 
A nagygépek eladása 69 százalékkal nőtt abban a negyedévben, amikor árulni kezdték a System Z termékcsaládot.
 
Az IBM szoftver eladása 4 százalékot növekedett, 3,17 milliárd dollárra a negyedik negyedévben. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés