Az FBI feljelenti a Wikipediát

Szerző: digibiz Forrás: MTI

Címkék: Wikipédia | FBI | logó | per

2010.
08.04.
23:28

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az FBI perrel fenyegeti a Wikipédiát, mivel az kitette a Szövetségi Nyomozó Iroda logóját az arról szóló szócikkben. Utóbbi szerint törvényt sért, aki az igazgató jóváhagyása nélkül használja a címert. Közben arra figyelmeztetik az FBI-t, hogy ha ennyire óvják, akkor nem kellene több méretben megjeleníteniük a honlapjukon.

Az FBI július végén levelet küldött az enciklopédiát működtető Wikimedia Alapítványnak, és abban a jelkép azonnali levételét követelte, mivel álláspontja szerint annak használata a vonatkozó törvény értelmében egyértelműen tilos. A Wikipédia jogászai udvarias, de csípős hangvételű válaszlevelükben rámutattak, hogy az FBI hiányosan idézi a törvényt, amely elsősorban a jelvény fizikai valójában történő birtoklását, illetve a címer előnyszerzés céljából való használatát tiltja, nem pedig azt, hogy nonprofit weboldalakon illusztrációképpen megjelenjen.

"A jelvények és az azonosító kártyák tárgyak, amelyeket birtokosuk felhasználhat arra, hogy éljen a szövetségi kormány tekintélyével. Egy enciklopédia-bejegyzésre ez nem igaz" - érvelnek a Wikipédia jogászai. A The New York Times megjegyzi, hogy az FBI-címer számos internetes oldalon, többek között az Encyclopedia Britannica online kiadásában is megjelenik. Michael Godwin, a Wikimedia Alapítvány általános jogtanácsosa közölte, hogy készek bíróságon is megvédeni álláspontjukat. Az FBI egyik szóvivője, William Carter nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy "az FBI címerét törvény szerint tilos használni, hacsak nem rendelkezik valaki az FBI igazgatójának engedélyével".
    
1 hozzászólás 

2010.
08.05.
00:52

-.-
szánalmas

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés