Az EU vizsgálja a Facebook arcfelismerőjét

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: Facebook

2011.
06.10.
11:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Európai Unió adatvédelmi jogalkotói vizsgálják a Facebook arcfelismerő szoftverét, és azt, mennyiben sérthette az emberek személyiségi jogait az, hogy tájékoztatás nélkül indították el a szolgáltatást.

Az EU 27 országának adatvédelmi felügyeleteinek embereiből álló csoport nézi meg, hogy az arcfelismerő átlépett-e bármilyen az EU területén érvényben lévő adatvédelmi szabályt. Gerard Lommel, az adatvédelmi munkacsoport luxemburgi tagja szerint egyilyen funkció, ami az emberek megjelölését segíti elő feltöltött fotóinkon, csak a felhasználók tudtával aktiválható.

A Facebook tegnap blogján tette közzé álláspontját az üggyel kapcsolatban, miszerint a Tag Ajánló bevezetése folyamatos volt, és valóban csak az amerikai felhasználókat tájékoztatták a szolgáltatás elindításáról. Viszont szerintük azért nincsen ezzel probléma, mer a Tag Ajánló előtt is bejelölhettek bárkit a felhasználók a másik megkérdezése nélkül egy képen. Ez a Facebook-on bevett szokás, aki akarja leszedheti a képről a megjelölést.

A legnagyobb közösségi hálózat nem az első amerikai cég, amelynek szembe kell nézni az EU adatvédelmi biztosaival. Korábban a Google, a Microsoft, vagy a Yahoo is került már vitás helyzetbe az Unióval szemben.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés