Az embereket már nem érdekli az online Times

Szerző: digibiz Forrás: Origo.hu / digibiz.hu

Címkék: Times | BBC | online újság

2010.
11.06.
10:51

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Olvasói nagy részét elvesztette a brit Times és Sunday Times lapok online kiadása, mert júliusban fizetőssé tették tartalmaik elérését, és ez a helyzet az elmúlt hónapokban sem javult. A működtetők mégis elégedettek az előfizetők számával.

A BBC beszámolója szerint addig, amíg a Times Online cikkeit ingyen lehetett olvasni, az online magazint havonta 21 millió látogató kereste fel. Majd miután a tartalmak elérését fizetőssé tették, ez a szám 2,7 millióra csökkent előző hónapban. A Rupert Murdoch médiamogul birodalmához, a News Internationalhez tartozó Times és a Sunday Times online tartalmainak eléréséért eddig mindössze körülbelül százezer felhasználó fizetett, és nagyjából ugyanennyien előfizetői a papír újságokért. Közülük 50 ezer olvasónak van havi előfizetője, a többiek inkább napi "belépőt" vesznek.

Korábban megírtuk, hogy döntését azzal indokolta az újság, hogy már nem tudták magukat fenntartani az ingyenes szolgáltatással. A zuhanó hirdetési bevételek indokolták Rupert Murdoch, a News Corporation vezérének döntését, miszerint a "minőségi újságírás nem olcsó", és csupán hirdetési bevételekből minőségi online médiatartalmat szolgáltatni nyereségesen már nem lehet. A Times vezetősége úgy nyilatkozott, hogy előzetes kalkulációik alapján nagyjából az online olvasói tábor 90 százalékának elvesztését tartották valószínűnek a tartalmak fizetőssé tételének hatására. Ez majdnem be is jött, mivel 87%-kal kevesebben olvassák, mint korábban.

A cikkek online elérése egyébként napi egy fontba (~ háromszáz forint), vagy heti két fontba (~ hatszáz forint) kerül, míg az iPad-tulajdonosok négy hétre tíz fontért (~ háromezer forintért) fizethetnek elő az internetes kiadásra. Az új tagoknak akciósan az első 30 nap csupán egy fontjába kerül, ami ráadásul bónusz iPad kiadást is tartalmaz. A kiadó vezetősége állítólag elégedett a fogadtatással.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés