Megalapították a lehetséges negyedik mobilszolgáltatót

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: frekvencia | mobilszolgáltató | econet

2010.
09.09.
10:33

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az econet.hu Nyrt. indulni kíván a közeljövőben kiírásra kerülő 450 megahertzes mobil frekvencia tenderen. A cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, hogy leányvállalata, a Phonon Zrt. adhatja azt a közös platformot, amelyben a pályázat elnyerése érdekében együttműködő szakmai és pénzügyi befektetők tulajdont szerezhetnek majd.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, frekvenciák értékesítésére készül a magyar állam, s ez akár egy negyedik mobilszolgáltató megjelenését is lehetővé teheti a magyar piacon. Az NMHH első körben a 450 megahertzes frekvenciát kívánja értékesíteni, ami mobil internetes szolgáltatásra is kiválóan alkalmas, igaz, jellemzően az egyszerre csak kis adatmennyiségű, de folyamatos nagy volumenű adatátvitelt igénylő alkalmazások terén terjedt el, például, a biztonsági távfelügyelet, a távoli mérőóra leolvasás és a diszpécser központok kezelése terén.

A 450 megahertz nagy előnye, hogy itt az adatátvitelhez kevesebb adótorony kiépítésére van szükség, mint a magasabb frekvenciánál, így a beruházás és a működtetés is olcsóbb. Mátrai Gábor az MTI-nek adott interjújában kiemelte, hogy elképzelhetőnek tarja, hogy ennek hatására új szereplő lép be a mobilszolgáltató piacra. Az új szereplő ma Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, hogy indulni kíván a közeljövőben kiírásra kerülő frekvencia tenderen, és ennek érdekében megalapította leányvállalatát is.
A Phonon Zrt. nevű társaságot az econet.hu és a kizárólagos tulajdonában álló EST Media Group Kft. alapította 95-5 százalékos részesedési aránnyal, 5 millió forintos alaptőkével. A cég vezérigazgatója Neuman Péter lesz, aki 2008-2009-ben aktív résztvevője volt a 4. mobilszolgáltatói pályázatnak.
Az econet.hu közleményében hangsúlyozza, hogy a Phonon lehet az a közös platform, amelyben a pályázat elnyerése érdekében együttműködő szakmai és pénzügyi befektetők tulajdont szerezhetnek majd.  Így az econet.hu csoport a pályázaton való elindulás esetén már csak kisebbségi részvényes lesz, mivel nem áll szándékában a mobilszolgáltatói piacra lépés pénzügyi kockázatait felvállalni. Ez kifejezetten a pénzügyi és szakmai befektetők feladata lesz - áll a közleményben.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés