Az AT&T felvásároloja a T-Mobile-t

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: AT&T | T-Mobile | felvásárlás

2011.
03.21.
16:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AT&T-t folyamatosan támadták azért, mert nem tudott megfelelni a rivális Verizon hálózati kapacitásának. Aztán 2008-ban megnyerte az ajánlatot a nyitott spektrumra, most pedig újabb nagy lépést tesz: felvásárolja a T-Mobile USA-t.

A cég nagyjából 39 milliárd dollárt fizet a Deutsche Telekomnak a T-Mobile USA-ért. Az üzlet következtében a Deutsche Telekom 8 százalékos részesedést kap az AT&T-ben, valamint a német cég egy vezetőt is küldhet az AT&T irányítói közé.

Az AT&T-nek jelenleg 95 millió felhasználója van,és ha a két cég teljesen egyesül, akkor 35 millió új előfizetőt szerezne magának, amivel végre lekörözhetné a jelenleg nagyjából 100 millió felhasználóval rendelkező Verziont. Bár múlt héten még a Sprinttel folyó tárgyalásokról volt szó, miszerint ők vennék meg a T-Moblile-t, így ezek után a Sprint marad majd a harmadik nagy amerikai szolgáltató, közel 50 millió előfizetővel. A AT&T és a T-Mobile szerint ez az üzlet az egész amerikai telekommunikációnak jót tesz majd, javítja a szolgáltatások és a hálózatok minőségét, gyorsaságát.

Az egyezséget már mindkét cég vezetősége elfogadta, a véglegesítéshez csak egy kormányzati ellenőrzésen kell még átmennie.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés