Az AT&T felvásároloja a T-Mobile-t

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: AT&T | T-Mobile | felvásárlás

2011.
03.21.
16:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AT&T-t folyamatosan támadták azért, mert nem tudott megfelelni a rivális Verizon hálózati kapacitásának. Aztán 2008-ban megnyerte az ajánlatot a nyitott spektrumra, most pedig újabb nagy lépést tesz: felvásárolja a T-Mobile USA-t.

A cég nagyjából 39 milliárd dollárt fizet a Deutsche Telekomnak a T-Mobile USA-ért. Az üzlet következtében a Deutsche Telekom 8 százalékos részesedést kap az AT&T-ben, valamint a német cég egy vezetőt is küldhet az AT&T irányítói közé.

Az AT&T-nek jelenleg 95 millió felhasználója van,és ha a két cég teljesen egyesül, akkor 35 millió új előfizetőt szerezne magának, amivel végre lekörözhetné a jelenleg nagyjából 100 millió felhasználóval rendelkező Verziont. Bár múlt héten még a Sprinttel folyó tárgyalásokról volt szó, miszerint ők vennék meg a T-Moblile-t, így ezek után a Sprint marad majd a harmadik nagy amerikai szolgáltató, közel 50 millió előfizetővel. A AT&T és a T-Mobile szerint ez az üzlet az egész amerikai telekommunikációnak jót tesz majd, javítja a szolgáltatások és a hálózatok minőségét, gyorsaságát.

Az egyezséget már mindkét cég vezetősége elfogadta, a véglegesítéshez csak egy kormányzati ellenőrzésen kell még átmennie.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés