Az AT&T felvásároloja a T-Mobile-t

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: AT&T | T-Mobile | felvásárlás

2011.
03.21.
16:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AT&T-t folyamatosan támadták azért, mert nem tudott megfelelni a rivális Verizon hálózati kapacitásának. Aztán 2008-ban megnyerte az ajánlatot a nyitott spektrumra, most pedig újabb nagy lépést tesz: felvásárolja a T-Mobile USA-t.

A cég nagyjából 39 milliárd dollárt fizet a Deutsche Telekomnak a T-Mobile USA-ért. Az üzlet következtében a Deutsche Telekom 8 százalékos részesedést kap az AT&T-ben, valamint a német cég egy vezetőt is küldhet az AT&T irányítói közé.

Az AT&T-nek jelenleg 95 millió felhasználója van,és ha a két cég teljesen egyesül, akkor 35 millió új előfizetőt szerezne magának, amivel végre lekörözhetné a jelenleg nagyjából 100 millió felhasználóval rendelkező Verziont. Bár múlt héten még a Sprinttel folyó tárgyalásokról volt szó, miszerint ők vennék meg a T-Moblile-t, így ezek után a Sprint marad majd a harmadik nagy amerikai szolgáltató, közel 50 millió előfizetővel. A AT&T és a T-Mobile szerint ez az üzlet az egész amerikai telekommunikációnak jót tesz majd, javítja a szolgáltatások és a hálózatok minőségét, gyorsaságát.

Az egyezséget már mindkét cég vezetősége elfogadta, a véglegesítéshez csak egy kormányzati ellenőrzésen kell még átmennie.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés