Az AT&T felvásároloja a T-Mobile-t

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: AT&T | T-Mobile | felvásárlás

2011.
03.21.
16:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AT&T-t folyamatosan támadták azért, mert nem tudott megfelelni a rivális Verizon hálózati kapacitásának. Aztán 2008-ban megnyerte az ajánlatot a nyitott spektrumra, most pedig újabb nagy lépést tesz: felvásárolja a T-Mobile USA-t.

A cég nagyjából 39 milliárd dollárt fizet a Deutsche Telekomnak a T-Mobile USA-ért. Az üzlet következtében a Deutsche Telekom 8 százalékos részesedést kap az AT&T-ben, valamint a német cég egy vezetőt is küldhet az AT&T irányítói közé.

Az AT&T-nek jelenleg 95 millió felhasználója van,és ha a két cég teljesen egyesül, akkor 35 millió új előfizetőt szerezne magának, amivel végre lekörözhetné a jelenleg nagyjából 100 millió felhasználóval rendelkező Verziont. Bár múlt héten még a Sprinttel folyó tárgyalásokról volt szó, miszerint ők vennék meg a T-Moblile-t, így ezek után a Sprint marad majd a harmadik nagy amerikai szolgáltató, közel 50 millió előfizetővel. A AT&T és a T-Mobile szerint ez az üzlet az egész amerikai telekommunikációnak jót tesz majd, javítja a szolgáltatások és a hálózatok minőségét, gyorsaságát.

Az egyezséget már mindkét cég vezetősége elfogadta, a véglegesítéshez csak egy kormányzati ellenőrzésen kell még átmennie.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés