Az Apple több lépésben írtja ki a cd-ket

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Apple | Mac | Mac App Store

2011.
01.06.
11:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ma indul az Apple Mac App Store-ja, ahonnan a felhasználók könnyedén letölthetik a korábban cd-n megvásárolt szoftvereket. Nem ez az első lemezek ellen irányuló fejlesztése az Apple-nek, évek óta munkálkodnak azon, hogy szükségtelen legyen a cd-k, dvd-k használata.

Néhány hete már tudni lehetett, hogy az Apple ma, január 6-án elindítja a Mac App Store-t. Az újítás a Mac OS X rendszeren is elérhetővé teszi az App Store szolgáltatás használatát, így minden eddiginél egyszerűbbé válik a Mac-alkalmazások válogatása, telepítése és frissítése. Az előzetes ígért szerint a Mac App Store megnyitásakor 90 országban lesz elérhető. Szakértők szerint ezzel az Apple megkezdi a harmadik csapást a cd-k ellen - írja a TechCrunch.com.

Az első lépésük az volt, amikor 2003-ban elindították az iTunes Music Store-t. Ekkor a boltból még csak 200 ezer zenét lehetett letölteni, ezért az nem fenyegette a zenei cd eladásokat. Ez azonban gyorsan megváltozott, és mára a legnagyobb kereskedővé vált a szolgáltatás.

A második lépcsőfok 2008-ban volt, amikor az Apple leleplezte az első MacBook Air-t, ami szuperkönnyű és nincs benne optikai meghajtó, de ez nem azt jelenti, hogy képtelen optikai lemezt olvasni. Egyedi megoldással a MacBook Air képes WiFi kapcsolaton keresztül használni a másik Mac vagy PC optikai meghajtóját, és ezáltal beolvasni az ott található lemezt. A tavaly bemutatott újra dizájnolt MacBook Air, és az Apple bemutatta, hogyan kell USB drive-on keresztül installálni a szoftvert DVD nélkül.

Ezután következik a már említett harmadik lépcsőfok, vagyis a Mac App Store elindítása, ami után valószínűleg nem fognak a felhasználók cd megvásárlásával bajlódni, miközben könnyedén le is tölthetik a kellő szoftvereket. Még nem lehet tudni, hogy hány nagyobb szoftverfejlesztő fog csatlakozni az Apple-höz, de az biztos, hogy a bevételekből a szokásos 30 százalékot kell visszafizetniük az Apple-nek.  

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés