Az Apple több lépésben írtja ki a cd-ket

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Apple | Mac | Mac App Store

2011.
01.06.
11:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ma indul az Apple Mac App Store-ja, ahonnan a felhasználók könnyedén letölthetik a korábban cd-n megvásárolt szoftvereket. Nem ez az első lemezek ellen irányuló fejlesztése az Apple-nek, évek óta munkálkodnak azon, hogy szükségtelen legyen a cd-k, dvd-k használata.

Néhány hete már tudni lehetett, hogy az Apple ma, január 6-án elindítja a Mac App Store-t. Az újítás a Mac OS X rendszeren is elérhetővé teszi az App Store szolgáltatás használatát, így minden eddiginél egyszerűbbé válik a Mac-alkalmazások válogatása, telepítése és frissítése. Az előzetes ígért szerint a Mac App Store megnyitásakor 90 országban lesz elérhető. Szakértők szerint ezzel az Apple megkezdi a harmadik csapást a cd-k ellen - írja a TechCrunch.com.

Az első lépésük az volt, amikor 2003-ban elindították az iTunes Music Store-t. Ekkor a boltból még csak 200 ezer zenét lehetett letölteni, ezért az nem fenyegette a zenei cd eladásokat. Ez azonban gyorsan megváltozott, és mára a legnagyobb kereskedővé vált a szolgáltatás.

A második lépcsőfok 2008-ban volt, amikor az Apple leleplezte az első MacBook Air-t, ami szuperkönnyű és nincs benne optikai meghajtó, de ez nem azt jelenti, hogy képtelen optikai lemezt olvasni. Egyedi megoldással a MacBook Air képes WiFi kapcsolaton keresztül használni a másik Mac vagy PC optikai meghajtóját, és ezáltal beolvasni az ott található lemezt. A tavaly bemutatott újra dizájnolt MacBook Air, és az Apple bemutatta, hogyan kell USB drive-on keresztül installálni a szoftvert DVD nélkül.

Ezután következik a már említett harmadik lépcsőfok, vagyis a Mac App Store elindítása, ami után valószínűleg nem fognak a felhasználók cd megvásárlásával bajlódni, miközben könnyedén le is tölthetik a kellő szoftvereket. Még nem lehet tudni, hogy hány nagyobb szoftverfejlesztő fog csatlakozni az Apple-höz, de az biztos, hogy a bevételekből a szokásos 30 százalékot kell visszafizetniük az Apple-nek.  

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Itthon a repülőjegyek és hotelek árait összevető szájtok kora még nem jött el, de a műszaki cikkek, újabban pedig a drogériai termékek és élelmiszerek árai már számtalan portálon összemérhető. Megnéztük, hogyan és milyen elszámolás alapján működnek ezek az oldalak.

Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés