Az Apple majdnem a világ legértékesebb vállalata

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Appleblog.blog.hu / beszeljukmac.hu

Címkék: Apple

2011.
01.04.
11:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple rekord mennyiségű bevételről számolt be 2010 végén, ezáltal értéke már meghaladja a 300 milliárd dollárt. A vállalat így a világ második legértékesebbje. A jóslatok szerint júniusban bejelentik az iPhone5-öt.

Az Apple túllépte a 300 milliárd dolláros piaci tőkét. A hétfőre az Apple Inc. részvényei több, mint hét pontot emelkedtek 329.75-re. Az Apple jelenleg a második legértékesebb vállalata, csupán az amerikai olajóriás, az Exxon Mobil Corporation előzi meg a maga 376 milliárd dollárjával - írja a Mashable.

Mashable.com

A vállalat rekord mennyiségű bevételről számolt be az iPhone 4 és az iPad sikerének köszönhetően. Az Apple 3,89 millió Mac-et, 14,1 millió iPhone-t, 9,05 millió iPod-ot és 4,19 millió iPad-et adott el a negyedik negyedév alatt.

A legutóbbi szeptember 25-én zárt negyedév a válság ellenére sikerrel zárult az Apple számára. Ennek az időszaknak a bevétele elérte a 20,34 milliárd dollárt, a nyereség pedig a 4,31 milliárd dollárt. Az előző évhez képest majdnem megduplázták az összegeket.

Nyolc hónappal ezelőtt az Apple még "csak" 223 milliárd dollárt ért, amivel maga mögé utasította a nagy riválisát, a Microsoftot. Októberre már elérte a 274 milliárd dollárt, és mostanra hatszor annyit ér, mint a Facebook.

A beszeljukmac.hu Apple szakblog blog a Computerworld munkatársának jóslatait közölte, aki a 2010-ben történtek alapján úgy véli, hogy februárra 1 millió letöltött program lesz a január 6-án induló Mac Apple Store-ból, májusra 6 millióra emelkedik az iPad2 eladása, júniusban bejelentik az iPhone5-öt, megjelenik az Android app iPhone-ra, sőt az androidos iTunes hozzáférés. Szeptemberben megjelenik az iPhone nano, decemberre már 5 milliót adnak el belőle.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés