Az Apple majdnem a világ legértékesebb vállalata

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Appleblog.blog.hu / beszeljukmac.hu

Címkék: Apple

2011.
01.04.
11:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple rekord mennyiségű bevételről számolt be 2010 végén, ezáltal értéke már meghaladja a 300 milliárd dollárt. A vállalat így a világ második legértékesebbje. A jóslatok szerint júniusban bejelentik az iPhone5-öt.

Az Apple túllépte a 300 milliárd dolláros piaci tőkét. A hétfőre az Apple Inc. részvényei több, mint hét pontot emelkedtek 329.75-re. Az Apple jelenleg a második legértékesebb vállalata, csupán az amerikai olajóriás, az Exxon Mobil Corporation előzi meg a maga 376 milliárd dollárjával - írja a Mashable.

Mashable.com

A vállalat rekord mennyiségű bevételről számolt be az iPhone 4 és az iPad sikerének köszönhetően. Az Apple 3,89 millió Mac-et, 14,1 millió iPhone-t, 9,05 millió iPod-ot és 4,19 millió iPad-et adott el a negyedik negyedév alatt.

A legutóbbi szeptember 25-én zárt negyedév a válság ellenére sikerrel zárult az Apple számára. Ennek az időszaknak a bevétele elérte a 20,34 milliárd dollárt, a nyereség pedig a 4,31 milliárd dollárt. Az előző évhez képest majdnem megduplázták az összegeket.

Nyolc hónappal ezelőtt az Apple még "csak" 223 milliárd dollárt ért, amivel maga mögé utasította a nagy riválisát, a Microsoftot. Októberre már elérte a 274 milliárd dollárt, és mostanra hatszor annyit ér, mint a Facebook.

A beszeljukmac.hu Apple szakblog blog a Computerworld munkatársának jóslatait közölte, aki a 2010-ben történtek alapján úgy véli, hogy februárra 1 millió letöltött program lesz a január 6-án induló Mac Apple Store-ból, májusra 6 millióra emelkedik az iPad2 eladása, júniusban bejelentik az iPhone5-öt, megjelenik az Android app iPhone-ra, sőt az androidos iTunes hozzáférés. Szeptemberben megjelenik az iPhone nano, decemberre már 5 milliót adnak el belőle.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés