Az AmEx nekimegy a kuponos rendszernek

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: AmEx

2011.
07.19.
11:43

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az American Express a Foursquare után most a Facebook-kal dolgozik együtt azért, hogy minél inkább teret kapjanak a helyi és közösségi vásárlás piacán.

A kártyatulajdonosok hasonlóan mint a Foursquare esetében, hozzákapcsolhatják kártyájukat Facebook fiókjukhoz egy 'Link, Like, Love' alkalmazáson keresztül. Amint ezt megtették, számos cégtől, mint a Dunkin' Donuts, vagy a Virgin America, kaphatnak kedvezményes ajánlatokat. Ezek az ajánlatok pedig az alapján kerülnek a felhasználó elé, hogy ő és a barátai mit like-olnak sokszor.
A Groupon-tól és a LivingSocial-től eltérően itt kuponokra, előzetes megrendelésre nincsen szükség. A vásárló csak megveszi AmEx kártyájával az egyik akciós napi ajánlatot és ezért kreditet kap cserébe. Az AmEx nagy előnye, hogy nem kell összehangolnia a különböző méretű és profilú üzleteket, amelyektől az ajánlatokat kapják a felhasználók, hiszen az, hogy AmEx kártyával fizetnek, egybefogja a rendszert.

Most még inkább a nagyobb, nemzeti cégek vesznek részt az AmEx szolgáltatásában, de a cég célja, hogy a kisebb helyi üzleteket is bevonja. Go Social programjukkal egybefoglalják a Facebook-ot, a Foursquare-t és az esteleg később együttműködő közösségi oldalakat, és a kereskedők saját maguk készíthetik el az ajánlataikat. A Go Social arra is lehetőséget ad a vállalkozásoknak, hogy megadják üzleteik helyét, és figyelemmel kísérják ajánlataik kampányát, fogadtatását a hálózatokon. 
Úgy tűnik, hogy a Grouponnak és a LivingSocial-nek végre komoly kihívója akadt, aki szakít a kuponos rendszerrel, és mivel saját fizetési hálózata, eszközei vannak, leegyszerűsíti a folyamatokat. Ha jó lesz az AmEx új szolgáltatásának fogadtatása, erős versenytárs lehet a helyi és közösségi vásárlás területén.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés