Az amerikaik negyede telefonál online

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: online | telefon

2011.
06.01.
11:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Pew Internet felmérése szerint egyre csak nő azoknak a száma, akik telefonálnak és VoIP szolgáltatásokat használnak online. Ez jelenleg az amerikai internetet használó felnőtt lakosság 24 százalékát jelenti, ami a teljes lakosságnak nagyjából 19 százaléka. Naponta pedig az internetezők 5 százaléka indít online telefonhívásokat.

A Pew kimutatta, hogy a fenti arányok kiugróan az utóbbi pár évben nőttek meg, 2007-ben még csak a netezők 8 százaléka telefonált online, és korábban az internet használók tizede még sohasem választotta az online telekommunikáció lehetőségét. 

Napjainkben az internetezők közül a 18-29 éves korosztály a legaktívabb ezen a téren, náluk 27 százalék azok aránya, akik rendszeresen használnak ilyen szolgáltatásokat. A 70000 dollárnál több bevétellel rendelkezőknek pedig a 37 százaléka próbálta már ki az online telefonálást.

Nem véletlen tehát, hogy a Google, vagy a Microsoft is nagy piaci potenciált lát az online telefonálási szolgáltatásokban. Utóbbi nemrég vette meg a Skype-ot 8,5 milliárd dollárért. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés