Az amerikaiak a tévén keresztül tévéznek

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Nielsen | tévé | felmérés

2012.
01.09.
14:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nielsen becslése szerint már körülbelül 145 millió ember néz online videókat az Egyesült Államokban, míg 290 millióan hagyományos módon tévéznek. De amíg egy átlag amerikai több mint 30 órát tévézik egy héten, a netet nem egészen négy órát böngészi. Igaz ugyanakkor, hogy egy átlag Netflix user havi 10 órányi videót néz.

A felmérés eredményei alapján már feleannyian online videóznak, mint tévéznek. Ráadásul jóval kevesebb időt töltenek az internetes videók nézésével, mint a televíziózással. A friss, 2011-es adatokat tartalmazó Nielsen kutatás szerint az amerikaiak átlagosan 32 órát és 47 percet tévéznek hetente. Ugyanakkor átlagosan mindössze 3 órát és 58 percet interneteznek, és csupán hetente 27 percet fordítanak online videózásra. 

Az öt leglátogatottabb videó oldal a YouTube, a Vevo, a Yahoo, a Facebook, és az MSN. Azonban más kép rajozolódik ki, ha az oldalon eltöltött idő szempontjából vizsgáljuk őket, ugyanis így a Netflix a vezető - amelyen átlagosan havi 10 órát tölt egy néző-, majd a YouTube, a Tudou, a Hulu és a Megavideo.

Mindezek fényében az online videózás előtt még hosszú út áll ahhoz, hogy komolyan versenyre keljen a napi tévénézési szokással. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés