Az America Online lemondott a Yahoo-ról

Szerző: digibiz Forrás: Reuters.com

Címkék: Yahoo | AOL

2011.
05.17.
13:49

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az AOL kijelentette, hogy nem mennek bele üzleti tárgyalásokban magántőke-társaságokkal, mint ahogy az tervben volt tavaly, amikor meg akarták venni a Yahoo-t.

Az AOL vezérigazgatója, Tim Armstrong a Reuters Global Technology Summit-on beszélt erről New Yorkban, továbbá elmondta, hogy most a cég teljes átalakulására fókuszálnak inkább.

Bár az utóbbi időben az AOL sok esetben megégette magát, például az annak idején 850 millióért megszerzett Bebo-t mindössze 10 millió dollárért tudták eladni, mégis folyamatosan nagybevásárlást tartanak. A most már teljesen független vállalat sokat költött népszerű dajtó oldalakra, és blogokra, mint a Tech Crounch, vagy a Huffington Post. Olyan platformokat vesznek meg, amelyekről úgy gondolják a jövőben is sikeresek, így jövedelmezőek maradnak.

Múlt ősszel az AOL magáncégekkel egyezkedett annak érdekében, hogy felvásárolják a Yahoo-t, ezzel megszerezve a Yahoo ázsiai érdekeltségeit is, amibe 40 százalékos részesedés is tartozik a kínai Alibaba Group-ból. Ez viszont csak egyezkedés maradt.

Az AOL, ami 2009-ben került ki a Time Warner kezei alól őrizni szeretné a függetlenségét, és Tim Armstrong vezetése alatt az online média és szórakoztatóipar felé akar elmozdulni. Jelenleg a Patch-be inbvesztál sok pénzt, ami egy helyi híreken alapuló hírszolgáltató hálózat és már több mint 850 közösséget fed le Amerikában. A cég vezetője nem érzi utolsó kétségbeesett próbálkozásoknak a legutóbbi befektetéseket. Armstrong úgy látja, azok mind értékes felvásárlások voltak, melyek idővel meghozzák eredményüket.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés