Az Amazon megveszi Anglia legjobb online könyvesboltját

Szerző: digibiz Forrás: Mashable

Címkék: Amazon

2011.
07.05.
11:29

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hétfőn bejelentették, hogy az Amazon felvásárolja a The Book Depository-t, a legnépszerűbb angol online könyváruházát, ami több mint 100 országba szállít 6 millió könyv közül.

A The Book Deposity Európa leggyorsabban fejlődő online könyvkereskedője, és az Egyesült Királyság domináns boltja, több mint 1 millió vásárlóval. Az áruház fő szempontja az, hogy minél több könyvet elérhetővé tegyen az olvasók számára, olyanokat, amelyek nem kaphatóak már nyomtatott formában. Ilyenkor a tulajdonukban lévő Dodo Press újra kiadhatja azokat, már 15000 esetben ez meg is történt.

Az Amazonnál eközben már az e-book került központi szerepbe, főleg miután 2010 januárjában a virtuális könyvek értékesítése meghaladta a kemény fedeles könyvek eladásait, majd később a puha fedelesekét is. Az Amazon profiljába tehát most nem illene bele szervesen a The Book Deposity, mely inkább a nyomtatott formát szorgalmazza, így az elmondások alapján is, az áruház önállóan folytatja majd működését. Az azonban még kérdéses, hogy a The Book Deposity továbbra is ingyenesen szállít-e majd a célországokba, és megmaradhat-e a saját könyvek nyomtatása, vagy rá kell fókuszálniuk a kereskedelmi nyomás miatt a bestsellerekre.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés