Az Amazon megveszi Anglia legjobb online könyvesboltját

Szerző: digibiz Forrás: Mashable

Címkék: Amazon

2011.
07.05.
11:29

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hétfőn bejelentették, hogy az Amazon felvásárolja a The Book Depository-t, a legnépszerűbb angol online könyváruházát, ami több mint 100 országba szállít 6 millió könyv közül.

A The Book Deposity Európa leggyorsabban fejlődő online könyvkereskedője, és az Egyesült Királyság domináns boltja, több mint 1 millió vásárlóval. Az áruház fő szempontja az, hogy minél több könyvet elérhetővé tegyen az olvasók számára, olyanokat, amelyek nem kaphatóak már nyomtatott formában. Ilyenkor a tulajdonukban lévő Dodo Press újra kiadhatja azokat, már 15000 esetben ez meg is történt.

Az Amazonnál eközben már az e-book került központi szerepbe, főleg miután 2010 januárjában a virtuális könyvek értékesítése meghaladta a kemény fedeles könyvek eladásait, majd később a puha fedelesekét is. Az Amazon profiljába tehát most nem illene bele szervesen a The Book Deposity, mely inkább a nyomtatott formát szorgalmazza, így az elmondások alapján is, az áruház önállóan folytatja majd működését. Az azonban még kérdéses, hogy a The Book Deposity továbbra is ingyenesen szállít-e majd a célországokba, és megmaradhat-e a saját könyvek nyomtatása, vagy rá kell fókuszálniuk a kereskedelmi nyomás miatt a bestsellerekre.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés