Hatalmas növekedés az Amazonnál

Szerző: digibiz Forrás: The Wall Street Journal

Címkék: Amazon | kindle | negyedéves jelentés

2010.
04.24.
21:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon közzétette első negyedéves gyorsjelentését, amelyben nyereségének ugrásszerű növekedéséről számolt be. A fogyasztói kiadások növekedésével párhuzamosan növekszik az online kiskereskedelmi óriás forgalma. A seattle-i cég ugyanakkor továbbra sem közöl részletes értékesítési adatokat az általa erősen támogatott e-könyv olvasóról a Kindle-ről, amely az iPad megjelenésével erős versenytársat kapott.

Az Amazon.com 46%-kal növelte az eladásokat az első negyedévben, felülmúlva az előzetes wall streeti várakozásokat. A cég nemcsak gyorsabban nő mint versenytársai, hanem egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkezik. Szakértők szerint ennek oka elsősorban az, hogy a fogyasztók folyamatosan állnak át az online vásárlásra. Az Amazon a legnagyobb növekedést (72%) az elektronikai és az általános árucikkek területén érte el, ami megerősíti, hogy a cég már sokkal több mint egy könyv vagy média kereskedő.

AFP foto


Ez volt az első teljes negyedéve az Amazon által nemrég felvásárolt cipő és ruházati kiskereskedő Zappos-nak, de az anyacég nem árult el részleteket a forgalmi adatokról. Ez a részleg sem szerepelhet nagyon rosszul , hiszen az Amazon profitja 68%-kal 299 millió dollárra növekedett, az egy évvel ezelőtti 177 millió dollárról. A cég forgalma meghaladja a 7 milliárd dollárt (7,13), tavaly ugyanebben az időszakban nem érte el az 5 milliárdot (4,98).

Csütörtökön még 6%-kal csökkent az Amazon részvényeinek árfolyama, aminek az lehetett az oka, hogy a cég profit előrejelzései - 220 és 330 millió dollár között - alacsonyabbak voltak, mint a befektetők elvárásai, akik 338 millió dolláros profitra számítottak. Később azonban az árfolyam a még sosem látott 150,09 dolláros magasságba emelkedett.

 Az Amazon pénzügyi vezetője, Tom Szkutak a Wall Street Journalnak elmondta, hogy a Kindle pozíciói továbbra is erősek, és már több mint félmillió ebook közül lehet válogatni. Az iPad megjelenésével kapcsolatban csak annyit mondott, hogy örülnek minden mobilinternet alapú eszköznek, hiszen ezek hozzájárulnak, hogy az Amazon.com még szélesebb körben legyen elérhető.

Szakértők szerint a Kindle értékesítése az Amazon bevételeinek 2%-t adhatja, és az e-book értékesítés további 1,5%-ot adhat hozzá a forgalomhoz. Az Amazon tervei szerint év végéig mintegy 7 millió Kindle-t értékesítenek. Ez azért fontos, mert a Kindle tulajdonosok több könyvet vásárolnak mint más Amazon látogatók.  
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés