Az Amazon Kindle jövőre már a bevételek tizedét hozhatja

Szerző: digibiz Forrás: ZDNet

Címkék: Amazon | Kindle

2011.
06.08.
14:16

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Még mindig az Amazon fő üzleti tevékenysége, az online kereskedelem hozza számára a legtöbb bevételt, de a Kindle is egyre erősebben vesz részt a profit termelésében.

Ahogy az Amazon egyre nagyobb hangsúlyt fektet cloud szolgáltatására, úgy nem szabad hanyagolni a Kindle-ben rejlő piaci erőt. A Citi legutóbbi felmérése szerint a Kindle-höz kapcsolódó vásárlások aránya az utóbbi időben rohamosan növekszik. 2012-re a Kindle-ből származó bevételek elérhetik az Amazon teljes bevételének 10 százalékát. Az e-könyvek eladásai már most túlszárnyalták a webáruház nyomtatott könyveinek eladásait, az érdeklődés pedig egyre nagyobb irántuk.

A Citi elemzői szerint idén akár 17,5 millió e-könyv olvasót is eladhatnak, ami 2012-ben 26 millió is lehet. Az új vékonyabb, valamint wifi-vel, 3G-vel rendelkező eszközök, valamint az Amazon-Samsung tablet piacra dobása még növelheti ezeket az eredményeket.

A szakértők szerint, ha egy termék eléri a 10 százalékos részesedést a bevételekből, akkor sikere hatással lehet az egész vállalatra. Sok vásárló a Kindle-lel azonosítja az Amazont, így annak növekvő nyeresége, vagy esetleges bukása az egész cég bevételeit alakíthatja.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Magyar fejlesztés az e-vámügy

Június közepe óta létezik egyablakos, elektronikus vámügyintézés Magyarországon, amitől az ügyintézés felgyorsulását és leegyszerűsödését várják, kisebb költségért. A magyar fejlesztés egyedi, sehol ennyi hatóságot nem hangoltak össze az EU projektjében. Szántó Tamást, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ elnökhelyettesét kérdeztük az új rendszerről.

Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés