Az Amazon Kindle jövőre már a bevételek tizedét hozhatja

Szerző: digibiz Forrás: ZDNet

Címkék: Amazon | Kindle

2011.
06.08.
14:16

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Még mindig az Amazon fő üzleti tevékenysége, az online kereskedelem hozza számára a legtöbb bevételt, de a Kindle is egyre erősebben vesz részt a profit termelésében.

Ahogy az Amazon egyre nagyobb hangsúlyt fektet cloud szolgáltatására, úgy nem szabad hanyagolni a Kindle-ben rejlő piaci erőt. A Citi legutóbbi felmérése szerint a Kindle-höz kapcsolódó vásárlások aránya az utóbbi időben rohamosan növekszik. 2012-re a Kindle-ből származó bevételek elérhetik az Amazon teljes bevételének 10 százalékát. Az e-könyvek eladásai már most túlszárnyalták a webáruház nyomtatott könyveinek eladásait, az érdeklődés pedig egyre nagyobb irántuk.

A Citi elemzői szerint idén akár 17,5 millió e-könyv olvasót is eladhatnak, ami 2012-ben 26 millió is lehet. Az új vékonyabb, valamint wifi-vel, 3G-vel rendelkező eszközök, valamint az Amazon-Samsung tablet piacra dobása még növelheti ezeket az eredményeket.

A szakértők szerint, ha egy termék eléri a 10 százalékos részesedést a bevételekből, akkor sikere hatással lehet az egész vállalatra. Sok vásárló a Kindle-lel azonosítja az Amazont, így annak növekvő nyeresége, vagy esetleges bukása az egész cég bevételeit alakíthatja.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés