Csellel támad az Amazon

Szerző: digibiz Forrás: MTI / digibiz.hu

Címkék: e-könyv | Google | Amazon | e-book

2010.
12.09.
10:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google hamarosan induló e-könyv áruházára válaszolva az Amazon bejelentette, hogy internetes nagykereskedők is árulhatják az online áruházának kínálatát, így az Amazon Kindle e-könyvolvasójának tulajdonosai az eddiginél könnyebben vásárolhatnak digitális könyveket.

Az Egyesült Államok területéről hétfőtől elérhető Google eBookstore, ami korábban Google Editions néven futott, virtuális könyvesboltjában több millió könyvet olvashatnak ingyen az érdeklődők, miközben olyan neves kiadók műveit is megtalálhatják, mint a Macmillan, a Random House, illetve a Simon &Schuster.

Nemrég megírtuk, hogy a fizetős és az ingyen letölthető tartalmakkal együtt a Google jelenleg 3 millió kötetet tett elérhetővé, de a közeljövőben nagyjából 4 ezer kiadó könyveit integrálják majd a rendszerbe, melyek között sok ezer ingyenesen letölthető ebook szerepel majd, előbb-utóbb minden bizonnyal magyar nyelvűek is. Reményeik szerint hamarosan a magyar AppStore-ban és Android Marketben is megjelenik a Google appja, webről mindazonáltal már jelenleg is elérhető a rendszer, a books.google.com/ebooks címen.

dclab.comA Google könyvei szinte minden internet kapcsolattal és böngészőprogrammal rendelkező eszközön megjeleníthetők, beleértve az Apple mobileszközeit és a Google androidos mobiljait is. A letölthető változatok pedig a Sony elektronikuskönyv-olvasóin, valamint a Barnes & Noble Nook fantázianevű megjelenítőjén is olvashatók.

Azonban a legnagyobb vetélytársnak tekintett - saját áruházzal rendelkező - Amazon viszont nem engedi, hogy a saját fejlesztésű Kindle olvasóin is megjelenjenek a Google-tól vásárolt tartalmak.

Ezzel szemben a könyvkiadással foglalkozó honlapokat jutalék fejében arra ösztönzi, hogy Amazon-könyveket is áruljanak.

A Kindle szoftverének frissítésével a készülék böngészőjén lehet majd elérni az Amazonnal kapcsolatban álló online áruházakat, miközben továbbra is megmarad az a szoftver, amellyel az e-könyvek Kindle nélkül az Apple iPhone- és iPad-készülékeivel, Android-alapú eszközökön és a Research In Motion (RIM) BlackBerry-telefonjain is olvashatók.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés