Az Alibaba padlóra küldte a Yahoo részvényeket

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Yahoo

2011.
05.17.
13:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kínai Alibaba, Alipay nevű online fizetési szolgáltatásának ellentmondásos tulajdonjog átruházását követő viták után most úgy tűnik, a Yahoo és az Alibaba új alapokra helyezi üzleti kapcsolatát.

A múlt heti nyilvános szócsaták után a két vállalat vasárnap bejelentette, hogy úgynevezett produktív tárgyalásokba kezdenek az ügy megoldása miatt, de a feszültség azért még mindig a levegőben van. Az amerikai Yahoo-nak 40 százalékos részesedése van az Alibaba-ban, ami a cég tudta nélkül adta át az Aliplay tulajdonjogát egy Jack Ma-hoz tartozó cégnek, aki nem mellesleg az Alibaba vezérigazgatója. Ront a helyzeten, hogy a japán Softbank, aminek szintén jelentős részesedése van az Alibaba-ban, végig tudott a transzfer terveiről. Az Alibaba álláspontja szerint az átruházás bizonyos kínai rendeletek miatt történt.

A vita jelentősen rontott múlt héten a Yahoo részvényeinek értékén. A részvény ára18,6 dollárról 2-3 nap alatt 16 dollár alá zuhant, jelenleg 15,8 dollárt ér. A befektetők úgy gondolják, az Alibaba később is tehet hasonló lépéseket, amelyek csökkenthetik a Yahoo 40 százalékos részesedésének értékét is, amelyet most 10 milliárdra becsülnek. A vasárnapi bejelentés, aminek célja a helyzet rendezése, nem jelent gyors megoldást, hiszen eddig is voltak problémák a Yahoo és az Alibaba menedzsmentje között, főleg a Yahoo China kezelésében. Pláne, hogy Jack Ma szerint az Aliplay tulajdonjogának átruházása teljesen legális és átlátható volt.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés