Az Alibaba padlóra küldte a Yahoo részvényeket

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Yahoo

2011.
05.17.
13:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kínai Alibaba, Alipay nevű online fizetési szolgáltatásának ellentmondásos tulajdonjog átruházását követő viták után most úgy tűnik, a Yahoo és az Alibaba új alapokra helyezi üzleti kapcsolatát.

A múlt heti nyilvános szócsaták után a két vállalat vasárnap bejelentette, hogy úgynevezett produktív tárgyalásokba kezdenek az ügy megoldása miatt, de a feszültség azért még mindig a levegőben van. Az amerikai Yahoo-nak 40 százalékos részesedése van az Alibaba-ban, ami a cég tudta nélkül adta át az Aliplay tulajdonjogát egy Jack Ma-hoz tartozó cégnek, aki nem mellesleg az Alibaba vezérigazgatója. Ront a helyzeten, hogy a japán Softbank, aminek szintén jelentős részesedése van az Alibaba-ban, végig tudott a transzfer terveiről. Az Alibaba álláspontja szerint az átruházás bizonyos kínai rendeletek miatt történt.

A vita jelentősen rontott múlt héten a Yahoo részvényeinek értékén. A részvény ára18,6 dollárról 2-3 nap alatt 16 dollár alá zuhant, jelenleg 15,8 dollárt ér. A befektetők úgy gondolják, az Alibaba később is tehet hasonló lépéseket, amelyek csökkenthetik a Yahoo 40 százalékos részesedésének értékét is, amelyet most 10 milliárdra becsülnek. A vasárnapi bejelentés, aminek célja a helyzet rendezése, nem jelent gyors megoldást, hiszen eddig is voltak problémák a Yahoo és az Alibaba menedzsmentje között, főleg a Yahoo China kezelésében. Pláne, hogy Jack Ma szerint az Aliplay tulajdonjogának átruházása teljesen legális és átlátható volt.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés