Az akvizíció évét írják a Google-nél

Szerző: digibiz Forrás: Computerworld/digibiz.hu

Címkék: Google | akvizíció | felvásárlás

2010.
08.18.
07:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google egy percig sem tétlenkedik: sikerült bekebeleznie a Jambool céget, amely fejlesztései révén a virtuális pénzforgalmak bonyolítását teszi lehetővé. Ezen lépésük, csak úgy, mint a PayPal bevezetése, valószínűleg arra irányul, hogy elősegítsék a netes vásárlásokat, és kifizetéseket. Ezzel persze még több felhasználót magukhoz csábítva.

A Google felvásárolta a Jambool-t, a megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra - írta a Computerworld. A vállalat egy olyan platfrom fejlesztésével foglalkozik, amely megkönnyíti a játék- és közösségi oldalakon értékesített "virtuális javakkal" kapcsolatos online pénzforgalom menedzselését. Legismertebb terméke a Social Gold nevű megoldás, amely a virtuális számlák és pénzforgalom kezelése mellett, az egyes, a Facebookon található alkalmazásokhoz hasonló rendszerek közötti pénzforgalmat is leegyszersűsíti. A Google a felvásárlás kapcsán kiadott közleményében hangsúlyozta: "elköteleztük magunkat amellett, hogy innovatív virtuális fizetési megoldásokat kínáljunk az ügyfeleink és a kereskedők számára."

A PayPal-t is csatasorba állítják

Az Android felhasználók eddig kénytelenek voltak a Google Checkout fizetési módszert, illetve hitelkártyát használni az Andorid Marketplace szoftveráruházban történő vásárlásukkor. Ha az információk igazak, valamint a két cég meg tud egyezni, akkor ezentúl közvetlenül PayPal számláról lehetne alkalmazásokat vásárolni a telefonokra. Ahogy arról már beszámoltunk, a PayPalnak van Android alkalmazása, de ez nem teszi lehetővé az Android Marketplace-en történő vásárlást és nem lehet integrálni a Google Checkout rendszerrel sem. Bár utóbbinak a PayPal teljes mértékben konkurenciája, mivel azonban rengeteg új potenciális felhasználóval bővülne azok köre, akik vásárolhatnának a szoftveráruházból, így a Google szíves-örömest beengedi platformjára a szolgáltatás.

sethuram.wordpress.comIdei szerzemények
Már meg sem lepődünk egy újabb akvizíciós hír hallatán: néhány napja számoltunk be arról, hogy a Google minden második héten vesz egy céget. Bár év végén még azt jelentették be, hogy 2010-ben havonta maximum egy cégre költenek, már most 18 kisebb vállalkozást tudhat magáénak a cég. Az internetes keresőóriás vezérigazgatója a korábbinál kétszer gyakoribb akvizíciókra vonatkozó kérdésre reflektálva mindössze ennyit válaszolt: "a lehetőségek adottak, mi pedig megtehetjük, hogy élünk velük." A Google a , mobiltechnológiai fejlesztésekben, grafikus reklámban, hálózati kapcsolatépítésben tevékenykedő társaságok közt keresi a nálánál kisebb halakat, utóbbira pedig remek példa a Jambool felvásárlása is.

Csak az idén eddig 874 millió dollárt költött akvizícióra a Google, melynek során felvásárolta a következő cégeket: Aardvark, Picnik, DokVerse, Simplify Media, Episodic, PlincArt, Agnilux, LabPixies, Bump Technologies, Global IP Solutions, Invite Media. Ahogy arról szintén beszámoltunk, legutóbb az ITA Software nevű cégre költött 700 millió dollárt. Ehhez hasonló nagy beruházást legutóbb 2009 decemberében eszközölt a Google: felvásárolta a legnagyobb mobilmarketing társaság, az Admob részvényeit 750 millió dollárért. 2006 októberében 1,6 milliárd dollárért kebelezte be a YouTube-ot, ami az év legnagyobb megállapodásának számított. Egy évvel később az előző ár majdnem kétszereséért, 3,1 milliárd dollárért vette meg az online hirdetéssel foglalkozó DoubleClick-et.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés