Az a drága ártatlan Google

Szerző: a hang Forrás: digibiz.hu

Címkék: Google

2010.
09.07.
11:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Folyik a vita a Google-ról, miközben a Google halad a maga útján. Nincs nap, amikor ne sülne el egy-egy neves orgánum még nevesebb sajtórabszolgájának a keze, Google-t becsmérlő vagy nagy ritkán védelmező szöveget indítva világkörüli útjára. Most éppen egy amerikai tollnok szövegébe akadtam, aki meglepő kijelentést tesz a kereső óriásról.

Folyik a vita a Google-ról, miközben a Google halad a maga útján. Nincs nap, amikor ne sülne el egy-egy neves orgánum még nevesebb sajtórabszolgájának a keze, Google-t becsmérlő vagy nagy ritkán védelmező szöveget indítva világkörüli útjára. Most éppen egy amerikai tollnok szövegébe akadtam, aki meglepő kijelentést tesz a kereső óriásról.
 
A wired.com Ryan Singel nevezetű napszámosa a védelmére kell legfrissebb írásában Google-nak. Tudniillik, egy alapítvány által fenntartott fogyasztóvédelmi csoport kampányt indított a keresőcég ellen, még egy videót is bevet, amelyben arra hívja fel a világ figyelmét (a cég vezérigazgatójának karikatúráját animálva), hogy a Google durván megszállja felhasználói magánéletét.
 
Nos, a mi Ryanünk hosszú írásban érvel amellett, hogy a Google a világért sem tenne ilyet és nem is tesz. Azt írja, hogy: "In terms of building profiles of users, Google is remarkably and admirably restrained in how it uses the insane amount of data it collects.", vagyis: "Ami pedig a felhasználói profilok építését illeti, a Google figyelemre és csodálatra méltó módon önkorlátozó, ahogyan használja azt az eszméletlen mennyiségű adatot, amelyet gyűjt."
 
Bájos lojalitás valamihez, amit nem ismer, csak hisz benne: Ryan valószínűleg a lehető legnagyobb meggyőződéssel és lelki tisztasággal írta le e mondatot, és minden bizonnyal halovány fogalma sincs arról, hogy vannak a világnak vidékei, ahol akár ki is röhöghetik - jóindulatú szavait baromságnak minősítve.
 
Mondjuk például hazánk zűrzavaros történelmének most is folyó, változatlanul zűrzavarosnak tetsző fejezetét látva az itt született ember olyat nem hisz el, hogy ha mán egy ember vagy intézmény rendelkezik adatokkal, információkkal valakiről vagy valakikről, merthogy gyűjtötte azokat, akkor önkorlátozóan fog azokkal élni.
 
Ajánlott link:
http://www.wired.com/epicenter/2010/09/in-defense-of-google/
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés