Amerikában rászálltak a Google-re

Szerző: digibiz

Címkék: Google

2011.
05.02.
13:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) most különböző internetes vállalatoknál érdeklődik arról, hogy látják a Google dominanciáját a keresők piacán. Ez pedig egy jel arra, hogy a Bizottság egy átfogóbb trösztellenes vizsgálatot indíthat a Google-nél a közeljövőben.

Az FTC ezzel mutatja meg, hogy európai kollégáikhoz hasonlóan ők is figyelik a kereső óriást, és velük együtt akár mindenre kiterjedően át lehet azt világítani. Továbbá ebből látszik, hogy a Google folyamatainak vizsgálatát kezdik átvenni az Igazságügyi Minisztériumtól. Amióta az Igazságügyi minisztérium engedélyezte a Google-nek az ITA Software felvásárlását, vita volt a két szervezet között arról, melyikül, hogyan tartatná be a trösztellenes szabályokat a Google-ön.

Az FTC mostani lépése szerint, hogy másoktól akar információt, véleményt gyűjteni a Google-ről, láthatóan átfogóbb képet akar kapni a cég működési elveiről, mielőtt további hivatalos lépéseket tenne. Hasonlóra azonban már volt korábban példa, olyan is, amikor az ilyen "elő-vizsgálódást" később nem követte semmi, és az FTC megszüntette az eljárást. Mindenesetre, hogy a Google ne nyugodhasson meg, eközben a texas-i főügyész is benyújtott egy vizsgálati indítványt a cég ellen. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés