Amerikában rászálltak a Google-re

Szerző: digibiz

Címkék: Google

2011.
05.02.
13:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) most különböző internetes vállalatoknál érdeklődik arról, hogy látják a Google dominanciáját a keresők piacán. Ez pedig egy jel arra, hogy a Bizottság egy átfogóbb trösztellenes vizsgálatot indíthat a Google-nél a közeljövőben.

Az FTC ezzel mutatja meg, hogy európai kollégáikhoz hasonlóan ők is figyelik a kereső óriást, és velük együtt akár mindenre kiterjedően át lehet azt világítani. Továbbá ebből látszik, hogy a Google folyamatainak vizsgálatát kezdik átvenni az Igazságügyi Minisztériumtól. Amióta az Igazságügyi minisztérium engedélyezte a Google-nek az ITA Software felvásárlását, vita volt a két szervezet között arról, melyikül, hogyan tartatná be a trösztellenes szabályokat a Google-ön.

Az FTC mostani lépése szerint, hogy másoktól akar információt, véleményt gyűjteni a Google-ről, láthatóan átfogóbb képet akar kapni a cég működési elveiről, mielőtt további hivatalos lépéseket tenne. Hasonlóra azonban már volt korábban példa, olyan is, amikor az ilyen "elő-vizsgálódást" később nem követte semmi, és az FTC megszüntette az eljárást. Mindenesetre, hogy a Google ne nyugodhasson meg, eközben a texas-i főügyész is benyújtott egy vizsgálati indítványt a cég ellen. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés