Amerika támogatja a crowdfunding vállalkozásokat

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: crowdfunding | közösségi finanszírozás

2012.
03.23.
12:52

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A szenátus elfogadta az úgynevezett crowdfunding, azaz közösségi finanszírozású startupok legalizálásáról szóló jogszabályokat, amely lényegében mindenkire érvényes.

A crowdfunding finanszírozási rendszert, az Egyesült Államokban a kilencvenes években találtak ki, de csak néhány éve terjedt el igazán. Lényege, hogy bárkinek lehetőséget ad arra, hogy kreatív ötletének megvalósításához támogatókat találjon.

Az Egyesült Államok három szenátora, Scott Brown, Jeff Merkley és Michael Bennet együttesen mutatta be a "crowdfund szabályt" a hónap elején, amely biztosítja a szükséges feltételeket ahhoz, hogy a vállalatok jóváhagyott felületeken gyűjthessenek pénzt projektjük számára. Ezt csütörtökön 73-26 arányban szavazták meg.

A jogszabály sok ellentmondást szült üzleti körökben, ugyanis sokan tartanak attól, hogy a befektetés korlátainak csökkenésével növekedni fog a folyamattal járó csalások száma.

Ezeket a veszélyeket szem előtt tartva, bizonyos intézkedéseket belírtak a törvényjavaslatba, amely megvédi a startupokat és a nem akkreditált befektetőket. A módosított jogszabály értelmében korlátozzák a befektethető összeget a vállalat bevételei alapján, a vállalkozók pedig évente 1 millió dollárhoz juthatnak a crowdfunging portálokon keresztül. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés