Amerika költ a legtöbbet online reklámra

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: online költés

2011.
06.14.
15:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ahogy a nemzeti gazdaságok egyre erősödnek a pénzügyi válság után, és a marketingesek egyre több pénzt fordítanak az online médiára, mint a hagyományos csatornákra, úgy növekszik rohamosan az online reklámpiac.

Az eMarketer becslései szerint idén a tavalyihoz képest húsz százalékos növekedést is elérhet az internetes piac, ami 80,1 milliárd dollárnyi költést jelenthet. A kiadások legnagyobb része Észak-Amerikából jön, ami nagyjából 39 százaléka az összes költésnek. Idén valószínűleg kicsit csökken
majd az USA részesedése, hiszen más országok is egyre többet költenek internetes reklámra, de még mindig minden 5 elköltött dollárból 2-t amerikai reklámozók adnak majd.

A 2010 és 2015 közötti időszakban a legjelentősebb növekedés ebből a szempontból Ázsiában tapasztalható majd. Itt a jelenlegi 16,4 milliárd dolláros forgalom 2015-re megduplázódhat. Itt Kína akár meg is háromszorozhatja az online reklámpiacra fordított összeg mértékét. Emellett Észak-Amerikában és Európában egy egészséges növekedés következik a közeljövőben, de nem lesz olyan mértékű, mint a fejlődő országok esetében.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés