Amerika költ a legtöbbet online reklámra

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: online költés

2011.
06.14.
15:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ahogy a nemzeti gazdaságok egyre erősödnek a pénzügyi válság után, és a marketingesek egyre több pénzt fordítanak az online médiára, mint a hagyományos csatornákra, úgy növekszik rohamosan az online reklámpiac.

Az eMarketer becslései szerint idén a tavalyihoz képest húsz százalékos növekedést is elérhet az internetes piac, ami 80,1 milliárd dollárnyi költést jelenthet. A kiadások legnagyobb része Észak-Amerikából jön, ami nagyjából 39 százaléka az összes költésnek. Idén valószínűleg kicsit csökken
majd az USA részesedése, hiszen más országok is egyre többet költenek internetes reklámra, de még mindig minden 5 elköltött dollárból 2-t amerikai reklámozók adnak majd.

A 2010 és 2015 közötti időszakban a legjelentősebb növekedés ebből a szempontból Ázsiában tapasztalható majd. Itt a jelenlegi 16,4 milliárd dolláros forgalom 2015-re megduplázódhat. Itt Kína akár meg is háromszorozhatja az online reklámpiacra fordított összeg mértékét. Emellett Észak-Amerikában és Európában egy egészséges növekedés következik a közeljövőben, de nem lesz olyan mértékű, mint a fejlődő országok esetében.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés