Amazon, Google, Apple párbaj

Szerző: digibiz

Címkék: Amazon | Google | Apple

2011.
03.22.
14:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon is megnyitotta alkalmazás áruházát, az Android AppStore-t. Ezzel pedig az e-kereskedelem óriása versenyre kel a Google és az Apple hasonló szolgáltatásával.

Az Amazon még tavaly januárban kezdte el gyűjteni a fejlesztőket, hogy a megnyitásra nagyjából 3800 alkalmazás álljon a vásárlók rendelkezésére, amit folyamatosan bővítenek. A felhasználók letölthetnek egy alkalmazást is a telefonjukra, ahonnan közvetlenül vásárolhatnak az AppStore-ból. Az Amazon célja, hogy lekörözze a Google áruházát, és az Androidos alkalmazások keresletét egy szintre hozza az Apple-el. Bár az Android Marketen, vagy Apple iTunes-on 200-300000 termék közül lehet válogatni, az Amazonnál a minőséggel és az exkluzivitással akarnak sikereket elérni. A nyitáskor már olyan nagy fejlesztők termékei elérhetőek, mint a Gameloft, a Handmark, vagy a Glu Mobile. Első akcióként az népszerű Angry Birds egy új verziója került fel csalogató ajánlatnak.

Nagy potenciált látnak az Androidra készülő alkalmazások piacában, hiszen naponta 300000 ilyen telefont, táblagépet aktiválnak a világon. Először a már meglévő regisztrált felhasználóikra támaszkodnak, a későbbiekben pedig mobil szolgáltatókkal és gyártókkal kötött megállapodásokra. Az első ilyen együttműködést a Cellular South-tal kötötték. Az Amazon maga állapítja meg az alkalmazások árát. A fejlesztők 70 százalékot kapnak eladásonként, ha pedig az ő termékük éppen ingyenesen elérhető, akkor egy letöltésért az érték 20 százalékát. A fejlesztő mindenképpen jól jár.

Az Amazon egyetlen problémája az átláthatóság, a fejlesztőké pedig, hogy minél jövedelmezőbb legyen a termékük, de ezek javítására is megteszik a megfelelő lépéseket. A promóció elősegítésére naponta lesz egy ingyenes alkalmazás. A könnyebb döntés érdekében pedig elérhetővé tesznek egy TestDrive szolgáltatást is, hogy a vásárlók kipróbálhassák  termékeket. Ezzel számítógépükön 30 percig tesztelhetik az alkalmazást. Továbbá a felhasználó korábbi rendelései alapján ajánl majd az áruház alkalmazásokat, hogy aztán egyetlen kattintással, bankkártyával megvehessék azokat.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés