Aki kétszer adta el a Skype-ot

Szerző: digibiz

Címkék: Skype

2011.
05.11.
09:09

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Niklas Zennström egy 45 éves svéd állampolgár, aki 1,19 milliárd dollárt keresett tegnap. Nyilván sokan lennénk a helyében, és persze tudni szeretnénk, hogyan csinálta. Ő az az ember aki kétszer adta el a Skype-ot.

A svéd Zennström a Skype egyik társalapítója, akinek jelenleg egy saját befektetési cége van, de korábban a Kazaa nevű fájlcserélő szolgáltatás alapítói között is ott volt. Egyike azon kevés embereknek, akik a túlpartról tudnak tömegeket megmozgatni Amerikában, mert regetegen tisztelik amit elért. Bár nem minden lépése jött be (a Joost nevű internetes tévészolgáltatás például megbukott), de már akkor jó üzletet csinált amikor a Skype-ot először eladta 2,6 milliárdért az Ebay-nek. Hiszen akkor az Ebay nem vett meg mindent, csak a technológia licence-ét, mert ugyanaz a peer-to-peer motor vitte a Kazaa-t is.

Később Zennström tagja volt annak a befektetői csoportnak ami visszavásárolta az Ebay-nél egyre veszteségesebb Skype licence-et 1,9 milliárdért 2009-ben. Akkor egy másik társalapítóval, Janus Fiirs-szel együtt 14 százalékát birtokolták a cégnek. Most pedig Zennström ismét eladta az online telefonszolgáltatást, még pedig nem kevesebb, mint 8,5 milliárd dollárért, ami nagyjából háromszor annyi, mint amit a cég ér.

Sokan példaképnek tekintik a svéd üzletembert, mások szerint viszont csak szerencséje van. Nem tudjuk mi a titka, de az biztos, hogy a legtöbb dolog amibe belefog, sikeres lesz. Atomico nevű cégének széles körben vannak befektetései, de az Angry Birds-öt fejlesztő Rovioban is van érdekeltsége. Ha pedig nem milliárdokat keres éppen, akkor valahol a yachtján találhatjuk meg Sydney és Hobart között félúton.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés