Aki kétszer adta el a Skype-ot

Szerző: digibiz

Címkék: Skype

2011.
05.11.
09:09

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Niklas Zennström egy 45 éves svéd állampolgár, aki 1,19 milliárd dollárt keresett tegnap. Nyilván sokan lennénk a helyében, és persze tudni szeretnénk, hogyan csinálta. Ő az az ember aki kétszer adta el a Skype-ot.

A svéd Zennström a Skype egyik társalapítója, akinek jelenleg egy saját befektetési cége van, de korábban a Kazaa nevű fájlcserélő szolgáltatás alapítói között is ott volt. Egyike azon kevés embereknek, akik a túlpartról tudnak tömegeket megmozgatni Amerikában, mert regetegen tisztelik amit elért. Bár nem minden lépése jött be (a Joost nevű internetes tévészolgáltatás például megbukott), de már akkor jó üzletet csinált amikor a Skype-ot először eladta 2,6 milliárdért az Ebay-nek. Hiszen akkor az Ebay nem vett meg mindent, csak a technológia licence-ét, mert ugyanaz a peer-to-peer motor vitte a Kazaa-t is.

Később Zennström tagja volt annak a befektetői csoportnak ami visszavásárolta az Ebay-nél egyre veszteségesebb Skype licence-et 1,9 milliárdért 2009-ben. Akkor egy másik társalapítóval, Janus Fiirs-szel együtt 14 százalékát birtokolták a cégnek. Most pedig Zennström ismét eladta az online telefonszolgáltatást, még pedig nem kevesebb, mint 8,5 milliárd dollárért, ami nagyjából háromszor annyi, mint amit a cég ér.

Sokan példaképnek tekintik a svéd üzletembert, mások szerint viszont csak szerencséje van. Nem tudjuk mi a titka, de az biztos, hogy a legtöbb dolog amibe belefog, sikeres lesz. Atomico nevű cégének széles körben vannak befektetései, de az Angry Birds-öt fejlesztő Rovioban is van érdekeltsége. Ha pedig nem milliárdokat keres éppen, akkor valahol a yachtján találhatjuk meg Sydney és Hobart között félúton.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés