Afrikában terjed legintenzívebben a Facebook

Szerző: digibiz Forrás: SocialBakers.com

Címkék: Facebook

2011.
02.22.
09:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A világ legnépszerűbb közösségi hálózatának felhasználói tábora folyamatosan növekszik, így jelenleg a Facebooknak 637 millió tagja van globálisan. A legintenzívebb növekedést, kontinensek tekintetében Afrikában, és Ázsiában tapasztalták. Ebben pedig a jelenlegi politikai helyzetnek is nagy szerepe van.

Afrikában több, mint 50 százalékkal nőtt a felhasználók száma az elmúlt 6 hónapban. Nem meglepő, hogy csak Egyiptomból 1,6 millió  új tag regisztrált, hiszen a tüntetések egyik fő szervező központja a Facebook volt. De Nigériában és Dél-Afrikában is egyre többen használják közösségi oldalt.

Ázsia szintén magas, 42,59 százalékos növekedést produkált, ami főleg a rengeteg új indiai regisztrálónak köszönhető, hiszen csak ők 9 millióan voltak. Ehhez hasonlóan, az országok között is előkelő helyet elfoglaló Indonéziából csatlakozott még például 8,2 millió felhasználó.

Dél-Amerikát az új brazil (+ 7,1 millió), és argentin (+ 2 millió) tagok hozták be a harmadik helyre, ami 32 százalékos növekedést eredményezett. Észak-Amerikában ugyan már nem érzékelhető ilyen mértékű emelkedés (csak 18,9 százalék) , de a maga 151 millió felhasználójával még mindig itt található a legtöbb tagot számláló ország, az Egyesült Államok.

SocialBakers.com

Európában nem láthatunk ilyen magas számokat, a legdinamikusabb Németország, ahonnan 5,2 millió regisztráló érkezett. De Európánál is lassabb Ausztrália, ahol csak 5,1 százalékos növekedést mértek.

Nyilvánvaló, hogy a felfokozott politikai helyzet segítette, hogy az afrikai országokban ilyen hirtelen, és nagy mértékben megnőtt a felhasználók száma, hiszen a lakosok számára sokszor a Facebook az egyetlen kommunikációs lehetőség.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Az adat az új olaj

"Az [origo] portál címkehalmaza például szinte kimeríthetetlen. Tartalmazza ugyanis a portál teljes archívumának - közel 400 ezer cikk - címkéit is. Ennyi szöveget képtelenség lett volna utólag kézzel felcímkézni, a feladatot a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportja által fejlesztett algoritmus végezte el."

"Az adat az új olaj" - interjú az Origo Zrt. távozó tartalomfejlesztési vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés