Afrikában terjed legintenzívebben a Facebook

Szerző: digibiz Forrás: SocialBakers.com

Címkék: Facebook

2011.
02.22.
09:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A világ legnépszerűbb közösségi hálózatának felhasználói tábora folyamatosan növekszik, így jelenleg a Facebooknak 637 millió tagja van globálisan. A legintenzívebb növekedést, kontinensek tekintetében Afrikában, és Ázsiában tapasztalták. Ebben pedig a jelenlegi politikai helyzetnek is nagy szerepe van.

Afrikában több, mint 50 százalékkal nőtt a felhasználók száma az elmúlt 6 hónapban. Nem meglepő, hogy csak Egyiptomból 1,6 millió  új tag regisztrált, hiszen a tüntetések egyik fő szervező központja a Facebook volt. De Nigériában és Dél-Afrikában is egyre többen használják közösségi oldalt.

Ázsia szintén magas, 42,59 százalékos növekedést produkált, ami főleg a rengeteg új indiai regisztrálónak köszönhető, hiszen csak ők 9 millióan voltak. Ehhez hasonlóan, az országok között is előkelő helyet elfoglaló Indonéziából csatlakozott még például 8,2 millió felhasználó.

Dél-Amerikát az új brazil (+ 7,1 millió), és argentin (+ 2 millió) tagok hozták be a harmadik helyre, ami 32 százalékos növekedést eredményezett. Észak-Amerikában ugyan már nem érzékelhető ilyen mértékű emelkedés (csak 18,9 százalék) , de a maga 151 millió felhasználójával még mindig itt található a legtöbb tagot számláló ország, az Egyesült Államok.

SocialBakers.com

Európában nem láthatunk ilyen magas számokat, a legdinamikusabb Németország, ahonnan 5,2 millió regisztráló érkezett. De Európánál is lassabb Ausztrália, ahol csak 5,1 százalékos növekedést mértek.

Nyilvánvaló, hogy a felfokozott politikai helyzet segítette, hogy az afrikai országokban ilyen hirtelen, és nagy mértékben megnőtt a felhasználók száma, hiszen a lakosok számára sokszor a Facebook az egyetlen kommunikációs lehetőség.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés